Δράσεις ενημέρωσης για τη διαχείριση εξαφάνισης ανηλίκων και ενηλίκων από την «Κ. Καραθεοδωρή» μέσω Interreg

Το τριήμερο 2-4 Ιουλίου 2021 έλαβε χώρα στην Κόρινθο Επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα: «Αναπτυξιακή Χρηματοδοτική Πολιτική και Δημοσιονομικός Έλεγχος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Το συνέδριο διοργανώθηκε από τον Δήμο Κορινθίων, την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «Κλεισθένης» και τον Φορέα Επιμόρφωσης Στελεχών της Αυτοδιοίκησης, International Forum Training & Consulting.

Το “παρών” έδωσε και ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος και άκουσε τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, όπως η υποστελέχωση, το γεγονός πως στο πρόγραμμα της Αυτοδιοίκησης, «Αντώνης Τρίτσης», έγιναν συμψηφισμοί ποσών με παλιότερα προγράμματα, κατεβάζοντας έτσι το πλαφόν των έργων που θα μπορούσαν να προταθούν και να εγκριθούν.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο θέμα, ο κ. Βορίδης δεν υποσχέθηκε πως μπορεί στην παρούσα φάση να κάνει προσλήψεις. Ωστόσο, παρότρυνε τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς των Δήμων να συνεχίσουν το έργο τους που είναι να υποστηρίζουν διοικητικά την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, αλλά και να βοηθούν σε ταχύτερες διαδικασίες, παρακάμπτοντας πολλά γραφειοκρατικά γρανάζια.

Στο συνέδριο παρέστησαν πλέον των 120 ομιλητών και συμμετείχαν πάνω από 400 σύνεδροι, οι οποίοι κατέθεσαν τις εμπεριστατωμένες απόψεις τους και αντάλλαξαν τεχνογνωσία και καλές πρακτικές για όλες τις εκφάνσεις λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο συνέδριο συμμετείχαν ως ομιλητές και συντονιστές αιρετοί και τεχνοκράτες (Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, Γενικοί Γραμματείς Δήμων & Εκτελεστικοί Γραμματείς Περιφερειών, Αντιδήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες, Μέλη Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων, Επιστημονικοί και Ειδικοί Σύμβουλοι και Συνεργάτες ΟΤΑ), υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, καθώς και στελέχη Υπουργείων με συναφείς αρμοδιότητες με τους ΟΤΑ.

Την κήρυξη των εργασιών του Συνεδρίου έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ενώ παρέστη και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα.
Τον Δήμο Κομοτηνής εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Κίμωνας Λεχούδης, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού, Αθανάσιος Λάπατας, η Γενική Γραμματέας, Μαρία Σοφιανού και η Γενική Διευθύντρια του Αναπτυξιακού Οργανισμού, Κατερίνα Μπακαλίδη.
Η Γενική Γραμματέας του Δήμου Κομοτηνής, Μαρία Σοφιανού, συμμετείχε ως Συντονίστρια στο Συνέδριο, συντονίζοντας την πρώτη θεματική της έναρξης και της κήρυξης εργασιών του Συνεδρίου, με θέμα: «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Απλούστευση Διαδικασιών για την εξυπηρέτηση του πολίτη στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Κομοτηνής του προέδρου του Αναπτυξιακού Οργανισμού, «Κ. Καραθεοδωρή» του Δήμου Κομοτηναίων, Αθανάσιου Λάπατα, υπάρχει σχεδιασμός για κάλυψη αναγκών και παροχή διοικητικών υπηρεσιών και στους άλλους Δήμους της Ροδόπης, αν αυτοί το επιθυμούν.

Εξάλλου μέσα στον Ιούλιο θα υλοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης για τις σωστές ενέργειες από τους αρμόδιους φορείς (ΕΛΑΣ κ.α.) σε περίπτωση που σημειωθεί εξαφάνιση ανηλίκων, ή και ενηλίκων συνανθρώπων μας, παρουσιάζοντας και τη γραμμή στήριξης για αυτές τις περιπτώσεις που είναι το 11600.

Η δράση υλοποιείται μαζί με τον Οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού», χρηματοδοτείται από το Διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg, με υπεύθυνο φορέα για όλη την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη την «Κ. Καραθεοδωρή».

Κάποιες από τις εκδηλώσεις θα είναι διαδικτυακές και κάποιες θα επιχειρηθεί να γίνουν και δια ζώσης. Αύριο στις 11 το πρωί θα γίνει η ενημέρωση διαδικτυακά στην Αλεξανδρούπολη, θα ακολουθήσουν και οι άλλες πόλεις, ενώ στην Κομοτηνή θα επιχειρηθεί να γίνει δια ζώσης στις 14 Ιούλη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος