Δήμος Ξάνθης: Σταθερά στα περσινά μειωμένα επίπεδα και για το 2022 τα δημοτικά τέλη

Σταθερά στα περσινά μειωμένα επίπεδα παραμένουν και για το 2022 τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Ξάνθης, όπως αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να σημειωθεί ότι για το 2021, είχαν εγκριθεί μειώσεις της τάξης του 70% σχετικά με τα ανταποδοτικά τέλη στους κοινόχρηστους χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και για τους πωλητές, επαγγελματίες και παραγωγούς της λαϊκής αγοράς του Δήμου Ξάνθης.

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του 2018, η οποία ισχύει ακόμη, εξακολουθεί η παροχή εκπτώσεων στο τέλος Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, καθώς και στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, σε ειδικές κατηγορίες πολιτών, σε ποσοστό από 50% έως και 100% (πλήρης απαλλαγή).

Τέλος, ομόφωνα αποδεκτή από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε η πρόταση της δημοτικής αρχής για την κατασκευή προτομής του μεγάλου ευπατρίδη, Κωνσταντίνου Θωμόπουλου, που συνέδεσε το όνομά του με τη διάσωση της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης. Αποφασίσθηκε και η επανέκδοση του βιβλίου του «Πορεία Αντίθετα», στο οποίο περιγράφει συγκροτημένα όλο το σκηνικό των αντιθέσεων της εποχής κατά την ανακήρυξη της Παλιάς Πόλης σε διατηρητέα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος