Δήμος Ξάνθης: Αναστέλλονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους

Αναστέλλονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους, με απόφαση της κυβέρνησης, ενώ ματαιώνεται και το έθιμο των καλάντων στο Δημαρχείο με απόφαση της Δημοτικής Αρχής μετά την ανακοίνωση των νέων υγειονομικών μέτρων, με στόχο την ανάσχεση της διασποράς της πανδημίας, κατά την περίοδο των γιορτών, που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Δήμος Ξάνθης: Αναστέλλονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρουςΤα μέτρα ισχύουν από αύριο, 24 Δεκεμβρίου, στις 6 το πρωί και μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2022. Ο Δήμος Ξάνθης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, αποφάσισε την αναστολή των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου, από αύριο, Παραμονή Χριστουγέννων, και μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2022.
Το μέτρο περιλαμβάνει και το έθιμο των καλάντων στο Δημαρχείο, στις 24 και στις 31 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζει δε με ανακοίνωσή του ότι από αύριο στις 6 το πρωί ισχύουν τα εξής:

1. Ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους
2. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το μέτρο αφορά και τους κλειστούς χώρους, όπως γυμναστήρια, εστιατόρια και εκκλησίες.
3. Υποχρεωτική χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας KN95 ή διπλή στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
4. Στους επισκέπτες που εισέρχονται στην Ελλάδα -πέραν των ήδη υφιστάμενων προβλέψεων (PCR 72 ή Rapid 24 ωρών)- απευθύνεται ισχυρή σύσταση να επαναλάβουν το τεστ την 2η και την 4η ημέρα από την είσοδό τους στη χώρα.
5. Ισχυρή σύσταση για self test όσο δυνατόν περισσότερο είναι δυνατόν πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Ειδικά τα νέα παιδιά πρέπει να προσέξουν μετά την έξοδό τους να προσέξουν τις επαφές τους με τους ηλικιωμένους.

Παράλληλα, ο Δήμος Ξάνθης υπογραμμίζει την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τονίζοντας ότι: “Εξακολουθεί να αποτελεί το ισχυρότερο όπλο κατά της πανδημίας”. Καλεί δε τους δημότες του “να παραμείνουν ψύχραιμοι και παράλληλα να γιορτάσουν αυτές τις ημέρες τηρώντας πιστά τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, όπως ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση”.

Υπενθυμίζει ότι “δωρεάν ράπιντ τεστ διενεργούνται και αυτήν την εβδομάδα των Χριστουγέννων (20-24/12/2021), από τις 8:30 έως τις 14:00, στο φουαγιέ του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης και θα συνεχιστούν με τον ίδιο προγραμματισμό και την επόμενη εβδομάδα (27-31/12/2021). Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και να φέρουν μαζί τους το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας”. Ενώ σημειώνει ότι: “Συνεχίζει τις προσπάθειές του στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και σε συνεργασία με την 4η ΥΠΕ, τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και τις συνεπικουρούμενες αρμόδιες αρχές, για τη μέριμνα των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων της περιοχής και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος