Δήμος Μαρωνείας Σαπών: Οικίσκος για κοινωνικές και εκκλησιαστικές δράσεις στην Ξυλαγανή

Έναν ξύλινο, λυόμενο οικίσκο παραχώρησε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ξυλαγανής ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της ενορίας, των ενοριτών και του εκκλησιαστικού συμβουλίου.

Δήμος Μαρωνείας Σαπών: Οικίσκος για κοινωνικές και εκκλησιαστικές δράσεις στην ΞυλαγανήΣύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, έως σήμερα “η ενορία της Ξυλαγανής δεν διέθετε δική της αίθουσα εκδηλώσεων και συναντήσεις όπως για κατηχητικό, κλπ, δράσεις που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή. Παράλληλα, η ενορία δεν διέθετε ένα χώρο, εκτός ναού, για να εργάζεται ο εφημέριος και για την διεκπεραίωση των εργασιών της εκκλησιαστικής επιτροπής”. Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του οικίσκου και της λειτουργικής μορφής που πήρε χάρη στις προσπάθειες του εφημέριου Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομου Τσιναρέλη, του εκκλησιαστικού συμβουλίου και πολλών ενοριτών, η αίθουσα έχει παραδοθεί πλέον για χρήση στους πιστούς και στην κοινωνία της Ξυλαγανής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή πριν από τα Φώτα, 3 Ιανουαρίου, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών, Ν. Χαριτόπουλος, και ο εφημέριος του ναού π. Χρυσόστομος, επισκέφθηκαν τον οικίσκο και απέκτησαν προσωπική άποψη για τις δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησής του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος