Δήμος Κομοτηνής: Έγκριση για τοποθέτηση λυόμενων προσωρινών στεγάστρων στην κεντρική πλατεία

“Πράσινο φως” στην τοποθέτηση λυόμενων προσωρινών στεγάστρων στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής “άναψε” η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι, θα επιτρέπεται η τοποθέτηση στέρεων κατασκευών στις επιχειρήσεις αναψυχής και εστίασης που δραστηριοποιούνται στην κεντρική πλατεία, καθώς, όπως ειπώθηκε, «’ανοίγει’ το επιτρεπόμενο διάστημα» τοποθέτησης των τραπεζοκαθισμάτων.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας & Χωροταξικού Σχεδιασμού, κος Δημήτρης Καρασταύρου, έχει συνταχθεί κείμενο για την ενσωμάτωσή του στην ισχύουσα Κανονιστική που προβλέπει τον τρόπο λειτουργίας. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερα να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες καταστηματάρχες για πιο σταθερές εγκαταστάσεις.

«Είπαμε να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, αλλά είδαμε να τοποθετούνται τραπεζοκαθίσματα ακόμη και σε χώρους από όπου περνούν οι πολίτες, δείτε το παράδειγμα της κεντρικής πλατείας» παρατήρησε ο δημοτικός σύμβουλος της «ΠΟΛΗτικής Ανατροπής», κος Ανέστης Στρατιάδης, προτρέποντας να “αφεθεί” ο κύριος δρόμος “ελεύθερος”, τουλάχιστον το σημείο εκείνο, «μεταξύ των δύο αποχετεύσεων». «Έχετε δίκαιο. Συνήθως τηρείται αυτό» σχολίασε ο αντιδήμαρχος Δ. Καρασταύρου.

Αφορμή για τη συζήτηση στάθηκε το θέμα της τοποθέτηση ή μη λυόμενων προσωρινών στεγάστρων στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, σύμφωνα με τον Ν.4579/2020, θέμα που εγκρίθηκε ομόφωνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος