Δήμος Αρριανών: Η έλλειψη νερού οδηγεί σε γεωτρήσεις και μικρά φράγματα

Σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργεί η υποχώρηση του υδροφόρου ορίζοντα ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έχει εκπονήσει και υλοποιεί βήμα – βήμα ο Δήμος Αρριανών.

Έχοντας πολύ πρόσφατη την εμπειρία μεταφοράς νερού με υδροφόρες σε ορεινούς οικισμούς προχώρησε σε γεωτρήσεις στην Άνω Βυρσίνη, στον Κέχρο και στην Εσοχή για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων στο εγγύς μέλλον.

«Περιμένουμε τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για να επιτρέψουμε τη λειτουργία τους» δηλώνουν οι υπεύθυνοι του δήμου και σημειώνουν ότι νερό θα αποθηκεύεται σε δεξαμενές για την κάλυψη των αναγκών και των γύρω οικισμών.

Παράλληλα, η υλοποίηση μικρών φραγμάτων δεν αφήνει αδιάφορη τη δημοτική αρχή. Αποτελεί ένα διαχρονικό αίτημα παραγωγών και κτηνοτρόφων της περιοχής. Γι αυτό το λόγο σχετικές μελέτες της Διεύθυνσης Δασών που είχε στο αρχείο του ο Δήμος επίκαιρο-ποιούνται. Μεταξύ άλλων προβλέπουν την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου επτά (7) υδρο-γεωτρήσεων μέσα από την αξιοποίηση πόρων από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
«Στόχος μας αποτελεί η κάλυψη των αρδευτικών αναγκών της περιοχής και προς αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψουμε» επισημαίνουν από την πλευρά του δήμου. Άλλωστε και το φετινό καλοκαίρι αγρότες και κτηνοτρόφοι, τόσο στην Τοπική Κοινότητα Οργάνης, όσο και σε αυτή του Κέχρου ήρθαν αντιμέτωποι με το έντονο πρόβλημα της έλλειψης νερού για την κάλυψη των αναγκών άρδευσης των καλλιεργειών τους και το πότισμα των ζωντανών τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος