Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Εξεταστική με την τεχνολογία πειρασμό και σύμμαχο των φοιτητών

Γυρίζουν την πλάτη στη φοιτητική ανεμελιά και ανεβάζουν τους ρυθμούς τους διπλασιάζοντας τις ώρες μελέτης. Φοιτητές και φοιτήτριες του Δ.Π.Θ. δίνουν εξετάσεις στη μεθοδολογία της Γενικής Κοινωνικής Εργασίας.

Ακολουθούν τις οδηγίες και τις σταθερές που ισχύουν πάντα κατά την εξεταστική, του κατειλημμένου εδράνου που γειτνιάζει πάντα με ένα κενό, αλλά και τις οδηγίες για μη επικοινωνία με το κινητό τους. «Δεν προσέχω τι κάνουν οι άλλοι αλλά πάντα στηρίζομαι στη δική μου προσπάθεια» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στο www.ertnews.gr η 19χρονη Θεοδώρα Μάλαμα και σημείωσε ότι η τεχνολογία δίνει πολλές δυνατότητες, αλλά όχι τη δυνατότητα αντιγραφής. Τα σκονάκια και η αντιγραφή από τον διπλανό σε ελάχιστες περιπτώσεις είναι επίσης ως πρακτικές παρούσες, παρότι παρωχημένες, όπως με ειλικρίνεια παραδέχονται.

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Εξεταστική με την τεχνολογία πειρασμό και σύμμαχο των φοιτητών

Με τους περισσότερους ,ωστόσο, να δηλώνουν ότι προτιμούν να κάνουν κάτι με την αξία τους, όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε η Μαρκέλλα στο 1ο έτος με τη συμφοιτήτριά της Δήμητρα να δηλώνει «Δεν υπάρχει λόγος αντιγραφής» έχοντας και η ίδια κάνει πολύ καλή προετοιμασία. Κατά μέσο όρο σε σαράντα λεπτά παραδίδουν την κόλλα τους έχοντας ήδη στο μυαλό τους την επόμενη υποχρέωση της εξεταστικής. «Διαβάζω, γράφω και δεν αντιγράφω» λοιπόν με τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που συμμετέχουν να δίνουν το καλύτερο παράδειγμα. Το διάβασμα έχει τη δική του αξία λένε και σημειώνουν ότι για απαντήσεις μιας ώρας απαιτούνται τουλάχιστον οκτώ ώρες προετοιμασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος