Δήμαρχος Κομοτηνής: Έκδοση με την ιστορία της πόλης από τη γέννησή της

«Οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της πόλης που πρέπει να γίνουν, θα γίνουν όταν μας το επιτρέψει η Πανδημία με τη συμμετοχή πολύ κόσμου», ανάφερε ο δήμαρχος Κομοτηνής, ο Γιάννης Γκαράνης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Όπως εξήγησε ο δήμος είχε τη δυνατότητα να κάνει τις εκδηλώσεις αυτές διαδικτυακά, ωστόσο, δεν επέλεξε κάτι τέτοιο. «Είναι σημαντικές εκδηλώσεις και πρέπει ο κόσμος να μπορεί να έχει τη δυνατότητα να τις παρακολουθεί», σημείωσε, προσθέτοντας πως «είναι εκδηλώσεις που αφορούν στην πόλη μας γι αυτό και θέλουμε οι δημότες να είναι παρόντες. Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν, όπως πρέπει να γίνουν».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κομοτηνής λόγω της πανδημίας ακυρώθηκε και ο άλλος προγραμματισμός που είχε γίνει για το 1821, προγραμματισμός στον οποίο συμμετείχε ο Δήμος Κομοτηνής με άλλους 54 Δήμους της χώρας. Εκδηλώσεις οι οποίες αναβλήθηκαν για τον ίδιο λόγο της πανδημίας, ωστόσο, και αυτός ο προγραμματισμός σύμφωνα με τον κ. Γκαράνη θα υλοποιηθεί κανονικά, όταν η υγειονομική κρίση το επιτρέψει.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος Κομοτηνής στην έκδοση για την ιστορία της πόλης. Από την αρχή της ύπαρξης της πόλης μέχρι και το 1920. «Είναι ένας τόμος που έλειπε. Για πρώτη φορά γίνεται τόση δουλειά με υλικό που παραχώρησαν συνδημότες μας τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ με επιστημονική επιτροπή που ήδη εργάζεται. Ένα ιστορικό βιβλίο το οποίο θα αγκαλιάσουν όλοι οι Κομοτηναίοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος