Δήμαρχος Αβδήρων: Έχουμε σχέδιο αξιοποίησης της Ποταμιάς με σύμπραξη μεταξύ ιδιώτη και Δήμου

Ιδρύεται Ανώνυμη Εταιρία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας» και την εποπτεία του νομικού προσώπου ασκεί πλέον ο Υπουργός Τουρισμού.

Το υπό διαβούλευση ν/σ του υπουργείου Τουρισμού, αφορά σε θεμελιώδεις αλλαγές στο φορέα διαχείρισης των ιαματικών πηγών και εγκαταστάσεων λουτρών, με τη σύσταση για το σκοπό αυτό ανώνυμης εταιρείας από το κράτος.
Δήμαρχος Αβδήρων: Έχουμε σχέδιο αξιοποίησης της Ποταμιάς με σύμπραξη μεταξύ ιδιώτη και Δήμου
Σύμφωνα με κοινοβουλευτική ερώτηση του Βουλευτού του ΜΕΡΑ 25, Κρίτωνος Αρσένη, «Συνεχίζοντας την προσπάθεια συγκεντρωτισμού σε όλους τους τομείς, με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση, η κυβέρνηση της ΝΔ ‘υφαρπάζει’ και την περιουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η γνωστή τακτική της απαξίωσης για ‘ζητούμενο’ ξεπούλημα ισχύει και εδώ. Το κράτος έως σήμερα λειτουργούσε σαν ‘τιμωρός’ απέναντι στους Δήμους κλείνοντας πηγές και λουτρά ελλείψει αδειών για την έκδοση των οποίων όμως το ίδιο δε συνέβαλε με κανέναν τρόπο», σύμφωνα με τον κ. Αρσένη.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αβδήρων, Γιώργος Τσιτηρίδης, τόνισε πως και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας-ΚΕΔΕ-, αλλά και ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, ζητούν το …αυτονόητο, δηλαδή να είναι μέτοχοι σε αυτή την εταιρεία, καθώς αυτοί οι δύο φορείς κράτησαν ‘ζωντανές’ τις πηγές, όλα αυτά χρόνια, που πάλευαν να κρατηθούν μεταξύ της νομιμότητας και μη, καθώς δεν είχαν αναγνωρισθεί αρκετές πηγές ως φυσικός πόρος, δεν είχαν αδειοδοτηθεί και δεν μπορούσαν να λειτουργούν νόμιμα.
Όπως τόνισε ο κ. Τσιτηρίδης, σε 50 δήμους έγινε αναγνώριση των Ιαματικών πηγών, ως φυσικός πόρος. Τώρα περιμένουν για την αδειοδότηση, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν. «Αυτή η νέα εταιρεία τώρα, η οποία δεν μας εμπεριέχει ανάμεσα στους μετόχους, ζητούμε διαβούλευση στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου τουρισμού. Αν τελικά αυτό επικρατήσει, θα έχει αφαιρεθεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ένας σημαντικός αναπτυξιακός και οικονομικός πόρους που της ανήκει και αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της», τόνισε ο κ. Τσιτηρίδης, ο οποίος και συνήγε το συμπέρασμα πως οι καθυστερήσεις των αδειοδοτήσεων από την ΕΤΑΔ, όπου ανήκουν κάποιες πηγές, έχει σχέση με την υπό σύσταση νέα εταιρεία… «Προφανώς και κάτι γνώρισαν κάποιοι και δεν προχωρούσαν τις αδειοδοτήσεις των ιαματικών πηγών. Εμείς ως Δήμος Αβδήρων, έχουμε σχέδιο αξιοποίησης της Ποταμιάς με σύμπραξη μεταξύ ιδιώτη και Δήμου», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Τσιτηρίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος