Δήλωση Δ. Χαρίτου για το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις των Μ.Μ.Ε.

Συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στη βουλή το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Σε δήλωσή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου σημειώνει: «Είναι γεγονός ότι με το σημερινό σχέδιο νόμου, όπως και με το νομοσχέδιο για την αναπτυξιακή τράπεζα που προηγήθηκε, η κυβέρνηση αποδέχεται, έστω και με καθυστέρηση ρυθμίσεις, που επεξεργάστηκε και προετοίμασε για μεγάλο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.”

Δήλωση Δ. Χαρίτου για το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις των Μ.Μ.Ε.
ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Στην ίδια δήλωση ο κος Χαρίτου τονίζει: “Ένα χρήσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο προκειμένου να εξασφαλίζει τη δυνατότητα πρόσβασης σε ρευστότητα ο επαγγελματικός κόσμος, που σήμερα βρίσκει κλειστή την πόρτα του παραδοσιακού τραπεζικού συστήματος λόγω και των υπέρογκων απαιτήσεων και εγγυήσεων που αυτό θέτει. Ένας θεσμός που για να πετύχει χρειάζεται να υπάρξει διαφάνεια και να αποκλειστούν οι πελατειακές και ρουσφετολογικές λογικές που εμφιλοχωρούν στην σημερινή κυβέρνηση.”

Και η δήλωση του βουλευτή της Ροδόπης καταλήγει: ” Η συμφωνία μας με τις ρυθμίσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση συμφωνία με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Το αντίθετο είμαστε ριζικά αντίθετοι και σε σύγκρουση με τις ασκούμενες οικονομικές πολιτικές, που βαθαίνουν την οικονομική ύφεση και γιγαντώνουν τα προβλήματα του κόσμου της εργασίας και της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας.
Ως γνωστό καταθέσαμε μια σειρά τροποποιήσεων για να διασφαλισθεί χαμηλό επιτόκιο και να αποφευχθούν καταχρηστικές πρακτικές στην τραπεζική αγορά. Αλλά και για να εξασφαλιστεί η δυνατότητα φορέων της αυτοδιοίκησης και των επιμελητηρίων να συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών μικροχρηματοδοτήσεων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος