Δικηγόροι Αν.Μ-Θ για δικαστικό Καλλικράτη: Στη Δικαιοσύνη δεν μπαίνουν οικονομικά κριτήρια

Συζητήσεις έγιναν μεταξύ των προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για το θέμα των ενδεχόμενων καταργήσεων ή συγχωνεύσεων δικαστικών δομών της χώρας, στο πλαίσιο του δικαστικού Καλλικράτη οι διεργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν το 2023 και ολοκληρώνονται το 2025.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε χθες στην Κομοτηνή στην αίθουσα συνεδριάσεων “Γεώργιος Παυλίδης”, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Παπαθεοδώρου, με τη συμμετοχή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της ΑΜ-Θ.

Ο κ. Παπαθεοδώρου τόνισε πως “η Δικαιοσύνη είναι ο ύψιστος πυλώνας προστασίας και το τελευταίο στήριγμα του πολίτη, όταν παραβιάζουν την ελευθερία του. Προφανώς η Δικαιοσύνη δεν είναι κάτι που μετριέται με οικονομικά κριτήρια, αλλά μόνο με ποιοτικά και για αυτό δίνουν μάχη οι Δικηγόροι”.
Σε δημοσιογραφική ερώτηση τι θα σημάνει ενδεχόμενη κατάργηση ή συγχώνευση δικαστικών δομών, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε πως “θα παρουσιασθούν δυσχέρειες σε σχέση με την πρόσβαση με το φυσικό δικαστή και αυτές μπορεί να είναι οικονομικές – μεταφορά σε άλλη πόλη – καθυστέρησης απονομής του δικαίου, ενώ δημιουργούνται διαφορετικές ταχύτητες πολιτών. Κάποιοι θα τα έχουν όλα κοντά τους και κάποιοι όχι”.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, θεώρησε σίγουρο το ενδεχόμενο των συγχωνεύσεων ή καταργήσεων δικαστικών δομών, απλά δεν είναι γνωστό ποιες θα είναι. «Ήδη πραγματοποιήσαμε μια 5ημερη αποχή από δίκες για συμφέρον του Δημοσίου. Σε συνεννόηση και με τους άλλους προέδρους, θα δούμε αν θα προβούμε σε νέες κινητοποιήσεις, ή αν ο Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος του ΠΣ ΑΜ-Θ, θα εκδώσουν κάποιο ψήφισμα για το θέμα”, επισήμανε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος