Να λάβουν υπόψη τους τα παρακάτω κριτήρια καταλληλότητας για τα τρόφιμα, που θα αγοράσουν, συστήνει στους καταναλωτές η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ, εν όψει της περιόδου της σαρακοστής.
Ειδικότερα, για τα μαλακόστρακα (γαρίδες, γάμπαρη, καραβίδες, καβούρια, αστακοί κ.α) αναφέρει ότι: “Τα νωπά μαλακόστρακα φέρουν κέλυφος γυαλιστερό και υγρό, τα πόδια τους είναι στερεά προσκολλημένα στο σώμα, τα μάτια τους είναι διαυγή, το κρέας τους είναι κυρίως λευκό και συμπαγές και η οσμή τους είναι ευχάριστη” και εξηγεί ότι: “Τα αλλοιωμένα μαλακόστρακα έχουν κέλυφος ξηρό και γλοιώδες, τα πόδια τους αποσπώνται εύκολα, τα μάτια τους είναι βυθισμένα, η κοιλιά τους μαλακή και γλοιώδης, το κρέας τους είναι μαλακό, με κηλίδες κίτρινες ή μελανές και παρουσιάζουν δυσάρεστη οσμή”.
Διαβάστε εδώ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Σαρακοστή 2021
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος