Διεθνής έκθεση πτηνών στην Κομοτηνή

Περίεργες όρνιθες, παπαγαλάκια Budgies, περιστέρια όλων των ειδών, στην πρώτη διεθνή έκθεση πτηνών που θα διοργανώσουν οι περιστεράδες της Θράκης. Πενήντα μέλη του Συλλόγου με επικεφαλής τον πρόεδρό τους, Κώστα Σίμο, δρομολογούν τη διοργάνωση μιας 4ήμερης έκθεσης το 1ο δεκαήμερο του Ιανουαρίου στην Κομοτηνή.

Υπολογίζεται πως θα πάρουν μέρος περισσότερα από 2.200 πτηνά όλων των ειδών και 150 εκτροφείς περιστεριών.

Διεθνής έκθεση πτηνών στην ΚομοτηνήΌπως δήλωσε στο ertnews.gr ο κ. Σίμος θα πάρουν μέρος εκτροφείς από την Ελλάδα, την Ρουμανία, την Τσεχία, τη Βουλγαρία και τη Γερμανία. Ενώ σημαντική για τη διοργάνωση κρίνεται τόσο η συμβολή της αντιπεριφέρειας Ροδόπης, όσο και του Συλλόγου Περιστεράδων Θράκης. Ήδη οι διοργανωτές βρίσκονται σε αναζήτηση του κατάλληλου χώρου που θα φιλοξενήσει από παραδείσια πτηνά μέχρι στρουθοκαμήλους, αλλά και ενός πτηνολόγου- ειδικού.

Στόχος των διοργανωτών, μέσα από τις ξεναγήσεις των μαθητών της Ροδόπης να έλξουν νέους φίλους και νέες φίλες του περιστεριού από τις μικρές ακόμη ηλικίες. Θα δουν τα χαρακτηριστικά τους από κοντά, θα μάθουν για τις αισθήσεις τους, τη διατροφή και την αναπαραγωγή, την μετανάστευση. Όπως εξήγησε ο Κώστας Σίμος: «Θέλουμε να μάθουν και τα μικρά παιδιά να αγαπούν τα περιστέρια» δήλωσε και σημείωσε «να μάθουν να διακρίνουν τα πουλιά γιατί πολλά σήμερα ζώντας ακόμη και σε μικρές πόλεις δεν γνωρίζουν να διακρίνουν τον κόκκορα από την κότα και το περιστέρι από την δεκαοκτούρα».
Ήδη η Ροδόπη έχει δημιουργήσει τη δική της μακρά παράδοση στο χώρο της εκτροφής πετυχαίνοντας σημαντικές διακρίσεις. Τελευταία στην έκθεση της Αδριανούπολης όπου περιστέρι της Ελευθερίας Σίμου βγήκε τέταρτο σε έξι αγώνες ανάμεσα σε 2.200 περιστέρια. Επόμενο βήμα για τα δραστήρια μέλη του Συλλόγου η ένωση δυνάμεων με τον γειτονικό Έβρο, όπου επίσης υπάρχουν λάτρεις του είδους με σημαντικές επίσης διακρίσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος