Διεθνή θερινά Σχολεία στην πανεπιστημιούπολη της Καβάλας από το ΔΠΘ

Διεθνή Θερινά Σχολεία στην Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Συγκεκριμένα το Τμήμα Χημείας που εδρεύει στην Καβάλα, συνδιοργανώνει δύο Διεθνή Θερινά Σχολεία με Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια της Γαλλίας από 26 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2024, στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας. 

Το αντικείμενο του Θερινού Σχολείου είναι η εξέλιξη των φωτοβολταϊκών κυψελών και συστημάτων. Επίσης με το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Γαλλία) συνδιοργανώνεται το 1ο Διεθνές Θερινό Σχολείο από 1 έως 10 Ιουλίου 2024 επίσης στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας. Το αντικείμενό του, μεταξύ άλλων, αφορά την ανάπτυξη εφαρμογών των νανοϋλικών στον ιατρικό τομέα, τις εφαρμογές νανοσυνθέσεων στο περιβάλλον (π.χ. φιλτράρισμα νερού), την εφαρμογή πολυμερών στην αειφόρο ανάπτυξη και την κοινωνία. Η αποδοχή είναι πανευρωπαϊκή καθώς και στα δύο Θερινά Σχολεία δήλωσαν συμμετοχή πλήθος ερευνητών, διδασκόντων και φοιτητών από Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία και Λιθουανία. Επιστημονική Υπεύθυνη είναι η Καθηγήτρια του Τμήματος Χημείας του ΔΠΘ κα Ελένη Αποστολίδου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΔΠΘ και συγκεκριμένα το τμήμα Χημείας πήρε το Χρυσό Μετάλλιο και το πρώτο βραβείο στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Υγείας και Ασφάλειας. Δεύτερη μεγάλη επιτυχία αποτέλεσε η διάκριση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Χημική Βιομηχανία: Διαχείριση Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας» του Τμήματος Χημείας, το οποίο απέσπασε πρώτο βραβείο στην κατηγορία Εκπαίδευση / της Ενότητας 1: Εταιρείες, Φορείς, Οργανισμοί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος