ΔΙΕΚ Κομοτηνής: Νέο ξεκίνημα με εννέα ειδικότητες

Εννέα ειδικότητες θα λειτουργήσουν στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) την νέα εκπαιδευτική χρονιά, πέντε από αυτές με το παράλληλο μηχανογραφικό και τέσσερις με την κλασσική μέθοδο, της ηλεκτρονικής υποβολής των ενδιαφερομένων στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με τη νέα διευθύντρια του ΔΙΕΚ, Αιμιλία Καζάκου, δεν είναι λίγοι εκείνοι από άλλες περιοχές της χώρας που επιλέγουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Κομοτηνή. «Επιλέγουν πολλοί το ΔΙΕΚ γιατί είναι περιζήτητες οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στον τομέα της υγείας ή οι ειδικότητες που σχετίζονται με την μαγειρική», ανέφερε η κα Καζάκου.
Το παράλληλο μηχανογραφικό είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει η υποβολή αιτήσεων για πέντε ειδικότητες:
1) Βοηθός Νοσηλευτικής Ατόμων Με Ειδικές Παθήσεις.
2) Διάσωσης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.
3) Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Υγείας.
4) Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφοριών στην ταξιδιωτική Βιομηχανία.
5) Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας- Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής.

«Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις», επισήμανε η κα Καζάκου και σημείωσε πως «είναι η πρώτη φορά που γίνεται με αυτή την διαδικασία. Και οι επιπλέον ειδικότητες θα μπορούν να τις επιλέξουν και κάποιοι που κάνουν ηλεκτρονική αίτηση, που δεν τις έχουν επιλέξει αρχικά με παράλληλο μηχανογραφικό“.
Οι ειδικότητες αυτές είναι οι εξής:
1) Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης.
2) Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef).
3) Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας.
4) Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.

Σε ερώτηση για το πώς έγινε η επιλογή των συγκεκριμένων ειδικοτήτων η νέα Διευθύντρια του ΔΙΕΚ εξήγησε, ότι προηγήθηκαν προτάσεις τόσο από τοπική, όσο και από την περιφερειακή επιτροπή που έχει συγκροτηθεί βάσει του καινούργιου Νόμου, με την εισήγησή τους να στηρίζεται στο σκεπτικό ότι έχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση οι απόφοιτοι στην αγορά εργασίας. Σημείωσε δε ότι οι τελευταίες τέσσερις ειδικότητες δημιουργήθηκαν κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους, ενδιαφέρον όπως αυτό «εκδηλώθηκε» από τους ίδιους σε ειδική φόρμα που ανέβηκε στο site στα τέλη Αυγούστου με την προτροπή να επιλέξουν τις ειδικότητες εκείνες που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν.

Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου να προσέλθουν στο ΔΙΕΚ με τα απαραίτητα μηχανογραφικά, για να οριστικοποιήσουν την εγγραφή τους. Έχοντας πιο πριν, στο ίδιο χρονικό διάστημα, υλοποιήσει και την ηλεκτρονική εγγραφή τους.

Φέτος, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, όσοι και όσες σπουδάζουν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας ήδη, δεν θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, εκτός κι αν σταματήσουν τις σπουδές τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση όσο διάστημα κρατήσει η κατάρτισή τους στα ΔΙΕΚ.

Επίσης, οι αιτήσεις των διδασκόντων θα υποβληθούν ηλεκτρονικά το διάστημα 24-27 Σεπτεμβρίου, όπως και η δήλωση των μαθημάτων στο Μητρώο Εκπαιδευτών για να μπορέσουν να διδάξουν στα ΔΙΕΚ.

Όσον αφορά τέλος στο Γ/ Εξάμηνο του ΔΙΕΚ, όπου λειτουργούν ήδη εννέα (9) ειδικότητες, οι σπουδαστές τους για να συνεχίσουν θα πρέπει από τις 20 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου να ολοκληρώσουν την επανεγγραφή τους.
Η υποβολή της αίτησης θα γίνεται στο σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος