Διακοπές στην Πάρο με «οδηγό» φοιτητή της Νομικής Σχολής Κομοτηνής

Από την Αθήνα με καταγωγή από την Πάρο ο Λεωνίδας Ζαγοραίος. Φοιτητής στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής ετοιμάζει βαλίτσες για την επιστροφή στο σπίτι και τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Πάρο.

«Η Πάρος είναι standart προορισμός» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες». «Το αγαπάω πάρα πολύ το νησί μου, την Πάρο. Κατάγομαι από τις Λεύκες, αλλά μένω στην Αλυκή. Είναι πάρα πολύ ωραίος τόπος και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο», δήλωσε μην κρύβοντας τον ενθουσιασμό και την αγάπη του.

Μιλά για την τοπική κουζίνα και μοιάζει με chef ήδη σε τοπικό μαγειρείο του. «Όποιος φάει στο Μουράγιο της Αλυκής θα του μείνει αξέχαστο. Έχουν έρθει κι έχουν έρθει διασημότητες για να δοκιμάσουν τις συνταγές», λέει και προτείνει «για νυχτερινή έξοδο στον Εύοινο, στη χώρα. Ψηφίστηκε ως το καλύτερο νησί στην Ευρώπη και αυτό όχι τυχαία. Έχουμε την καλύτερη μπύρα στην Ευρώπη, την 550 γιατί έχουμε το καλύτερο κριθάρι . Η Πάρος είναι μια τακτοποιημένη αταξία και αυτή είναι η μαγεία της».

Διακοπές στην Πάρο με «οδηγό» φοιτητή της Νομικής Σχολής Κομοτηνής
Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ/Kostas Vergas

Όσον αφορά στις επιπτώσεις του τουρισμού; «Η αλήθεια είναι ότι και πέρσι που επισκέφτηκα το νησί διαπίστωσα ότι ο τουρισμός δεν έχει βλάψει τον τόπο, ίσα- ίσα που τον έχει αναβαθμίσει. Τόσο και τα δικά μου χωριά. Είναι πάρα πολύ ωραίο, όσοι έρχονται για να κάνουν την επιχείρηση τους ή να μείνουν στο νησί σέβονται το χρώμα και την αρχιτεκτονική του», απαντά.

Η συνομιλία μας του “ξυπνά” μνήμες από την πεντανόστιμη ομελέτα της γιαγιάς. «Έχουμε ένα καταπληκτικό χόρτο τα «κάρφα» και την παραδοσιακή ξυνομυζύθρα. Η γιαγιά έκανε μια περίεργη ομελέτα με αυγά», λέει. Τέλος, δεν παραλείπει να προτείνει “καταπληκτικές παραλίες, κρυστάλλινες με πεντακάθαρα νερά”. Μέρη, όπως: Κολυμπήθρες, Καμπάνα, Μαρτσέλο, αλλά και ανοργάνωτες που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί: το Μοναστήρι, τον Καλόγερο και το αυλάκι του Μπέα. «Και μην ξεχάσετε φεύγοντας να ανακαλύψετε στην Χώρα, στην Παροικιά, ένα μαγαζί για το αναμνηστικό σας, όπου τα πάντα είναι φτιαγμένα από ξύλο ελιάς».
ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος