Διακοπές στη Ροδόπη

Τη Ροδόπη επιλέγουν κάθε χρόνο ολοένα και περισσότεροι για τις διακοπές τους. Άτομα όλων των ηλικιών που είτε είχαν ζήσει κάποια χρόνια παλαιότερα στην Κομοτηνή (ως φαντάροι, υπάλληλοι ή φοιτητές) και μετά από δεκαετίες επιστρέφουν με τις οικογένειές τους πια, είτε επιλέγουν τον άγνωστο –σίγουρα όχι δημοφιλή τουριστικό προορισμό- τόπο και έρχονται για πρώτη φορά να περάσουν κάποιες μέρες των διακοπών τους.

Διακοπές στη ΡοδόπηΣύμφωνα με τους ασχολούμενους με τον τουρισμό ολοένα και πιο συχνά η Ροδόπη, η Κομοτηνή, το Φανάρι, η Μαρώνεια μπαίνουν στον τουριστικό χάρτη. «Πρέπει και εμείς να κάνουμε προσπάθεια με την δημιουργία έξυπνων τουριστικών πακέτων, δελεαστικών για εκδρομείς και τουρίστες, Έλληνες και ξένους» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (5-7-2022) και σημείωσε πώς κάποια βήματα έγιναν, κάποια άλλα όμως πολλά περισσότερα θα πρέπει να γίνουν.

Όπως ανέφερε η κα Τερζίδου εκτός από τους διερχόμενους που επιλέγουν τη Ροδόπη και την Κομοτηνή για μια νύχτα διανυκτέρευσης υπάρχουν και άλλες δύο κατηγορίες επισκεπτών- τουριστών: Πρώτον, αυτοί που θα περάσουν στη Ροδόπη μέρος της άδειας τους (4-5-6 ημέρες) και οι άλλοι που ήδη έχουν έρθει στην περιοχή,ξανά και ξανά, έχουν αγοράσει κάποιο ακίνητο συνήθως σε χωριό και θα μείνουν σίγουρα πολλές περισσότερες ημέρες.

Όσον αφορά στις επιλογές που έχουν η κα Τερζίδου σημειώνει ότι δεν αργούν να τις ανακαλύψουν,ωστόσο, λείπει η επίσημη διευκόλυνση- καθοδήγηση, όπως ανέφερε, ένα ενημερωτικό stand στην κεντρική πλατεία για παράδειγμα, που να υποδέχεται και να λύνει απορίες ή να δίνει ενημερωτικό υλικό.

«Η Ροδόπη είναι φθηνός προορισμός, με απέραντες καταγάλανες θάλασσες και χρυσαφένιες αμμουδιές, οπότε αξίζει ο επισκέπτης να την γνωρίσει σίγουρα κι αυτό σιγά – σιγά αρχίζει να αποτυπώνεται και με αύξηση της τουριστικής κίνησης » είπε η κα Τερζίδου προσθέτοντας παράλληλα, πως κοντά στον εσωτερικό τουρισμό δεν λείπουν και οι τουρίστες από Βουλγαρία και Ρουμανία, όπως και από την Τουρκία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος