ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ: Σε τροχιά εξομάλυνσης οι σχέσεις Επιμελητηρίων και Περιφέρειας

Σε τροχιά εξομάλυνσης φαίνεται να εισέρχεται η ταραχώδη περίοδος των σχέσεων μεταξύ των Επιμελητηρίων και της Περιφέρειας, για τον ενδιάμεσο φορέα ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ, που υλοποιεί ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα.

Η τελευταία εξέλιξη όπου και καταγράφηκε το μίνιμουμ κλίμα συναίνεσης, ήταν η χθεσινή Γενική Συνέλευση του Φορέα, όπου συμμετείχε ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας, Κώστας Κουρτίδης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Δράμας και μέλος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Στέφανος Γεωργιάδης, θα συνεχίσει στην προσωρινή διοίκηση ως πρόεδρος ο Παντελής Χαβιάρας, με το παρών της Περιφέρειας.

«Ήδη δρομολογούνται οι πρώτες πληρωμές των επιχειρηματιών, θα υπάρξουν κι άλλες πρωτοβουλίες και προτάσεις για επίλυση προβλημάτων. Αυτό που πρέπει να ξέρει ο επιχειρηματικός κόσμος είναι να συνεχίσει να έχει εμπιστοσύνη στην εταιρεία του, στην οποία θα πρέπει να υπάρχει ηρεμία. Το καλό είναι πως είναι ελεγχόμενη η κατάσταση θα είμαστε από δω και πέρα σε διαρκή συζήτηση», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.
Επιπλέον πρόσθεσε πως τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μια μεγάλη πρωτοβουλία σε υψηλό επίπεδο, για περαιτέρω ανακούφιση των προβλημάτων της ταραχώδους περιόδου, αλλά ο κ. Γεωργιάδης δεν ήθελε να αποκαλύψει από ποιον θα προέρχεται.

Αξίζει να σημειωθεί στον φορέα ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ ασκούνταν εδώ και 24 χρόνια, συνδιοίκηση από τα έξι Επιμελητήρια της ΑΜ-Θ και την Περιφέρεια, σε αγαστή συνεργασία.
Η εστίαση της καθυστέρησης φέτος έγινε βέβαια στο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής από πόρους του ΕΣΠΑ που αποφάσισε ο Περιφερειάρχης να δοθούν ως αποζημίωση για τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Από τον περασμένο Νοέμβριο που ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων έως τον Μάρτιο, ήταν μια εξαιρετικά ταραχώδης περίοδος με άσκηση δικαστικών μέσων, αναγκαστικές παραιτήσεις, σκληρές ανακοινώσεις, κ.α.

Ο μεγάλος χαμένος ήταν οι επαγγελματίες που δεν μπορούσαν να πάρουν τα χρήματα που προορίζονταν για αυτούς, αλλά να καταγράφεται τεράστια καθυστέρηση και στα υπόλοιπα προγράμματα που υλοποιεί ο φορέας ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ, ο οποίος ήταν σημείο αναφοράς, εντιμότητας, νομιμότητας και ταχείας απορρόφησης προγραμμάτων σε όλη την Ελλάδα, όπως προέτασσαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων, κάτι που προσέδιδε κύρος και στους δυο συνδιοικούντες(Περιφέρεια και 6 Επιμελητήρια).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος