ΔΕΔΔΗΕ Κομοτηνής: 62.864 ενεργοί χρήστες του Δικτύου και ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμού

Στα έργα αναβάθμισης των δικτύων που προγραμματίζονται για το 2020 στην περιοχή της Ροδόπης, αλλά και σ’ αυτά που υλοποιήθηκαν το 2019 αναφέρθηκε η Διευθύντρια του ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Κομοτηνής, κα. Γεωργία Ανδρέου, στην εκδήλωση που έγινε στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στην Κομοτηνή για το κόψιμο της βασιλόπιτας.

62.864 είναι οι ενεργοί χρήστες του Δικτύου της ΔΕΔΗΕ και το σύνολο ενεργών και μη χρηστών: 67.322. Όσον αφορά στις εγκαταστάσεις το 2019 συνολικά τοποθετήθηκαν νέα Δίκτυα Mέσης Tάσης εναέρια 5.300 μέτρα, Δίκτυα Mέσης Tάσης υπόγεια 260 μέτρα, Δίκτυα Χαμηλής Τάσης υπόγεια 3.800, Δίκτυα Χαμηλής Τάσης συνεστραμμένα 18.000 μέτρα. Σύμφωνα με την κα Γεωργία Ανδρέου η δαπάνη έργων Βελτιώσεων κατά το 2019 άγγιξε τα 369.300 €

ΔΕΔΔΗΕ  Κομοτηνής: 62.864  ενεργοί χρήστες του Δικτύου  και ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμούΣυνοπτικά, όπως εξήγησε με δηλώσεις της στην ΕΡΤ Κομοτηνής η κα Ανδρέου, με αφορμή την ετήσια εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας δρομολογήθηκαν μεταξύ άλλων: Η βελτίωση και αναβάθμιση του δικτύου προς οχυρό Νυμφαίας (προστασία δασώδους περιοχής) έργο το οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Βελτίωση και αναβάθμιση του δικτύου του κάθετου Άξονα προς Βουλγαρία, έργο που βρίσκεται προς ολοκλήρωση . Η Βελτίωση και αναβάθμιση του δικτύου προς Κέχρο, έργο σε εξέλιξη. Η αναβάθμιση των δικτύων στις παραλίες προς Μαρώνεια, Όσιο Δαυΐδ, έργο σε εξέλιξη. Η αναβάθμιση του δικτύου προς οικισμό Οργάνης. Και ο εξοπλισμός πέντε υποσταθμών εσωτερικού χώρου με αποξήλωση εναέριων. Συνέχιση της υπογείωσης και αναβάθμισης του δικτύου της πόλης της Κομοτηνής και αντικατάσταση γυμνών αγωγών ΧΤ με συνεστραμμένα σε δέκα οικισμούς του Ν.Ροδόπης.

Στο στάδιο της κατασκευής βρίσκονται έργα στα Αρριανά, στο Ιάσιο, στην Ανδριανουπόλεως, στο Ανθοχώρι, στον Κάλχα, στην κτηματική περιοχή των Υφαντών, στη Μέση,στα Παγούρια,στους Σιδηράδες, στο Στυλάριο, στην Χαλκοκονδύλη, στην ΜΜ Ανθίμου και Σκεπαστού κ.α., κυρίως έργα αντικατάστασης γυμνών αγωγών.
Κατά τη διάρκεια της χρονιάς τοποθετήθηκαν Δίκτυα Mέσης Tάσης εναέρια 3.200 μέτρα, Δίκτυα Mέσης Tάσης υπόγεια 400 μέτρα, Εξοπλισμοί ΥΣ εσωτερικού χώρου 4 και 2 compact, Δίκτυα Χαμηλής Τάσης υπόγεια 3.000 μέτρα, Δίκτυα Χαμηλής Τάσης συνεστραμμένα 15.200 μέτρα . Η Δαπάνη μελετηθέντων έργων νέων δικτύων 2019 αγγίζει τα 909.000€

Όσον αφορά στον Εκσυγχρονισμό του δικτύου δόθηκε συνέχεια στα έργα τηλεμέτρησης πελατών, Ενίσχυσης του δικτύου με τηλεχειριζόμενους διακόπτες φορτίου, με σύγχρονα, τηλεχειριζόμενα ενδεικτικά διέλευσης σφάλματος σε υπόγειο και εναέριο δίκτυο, με σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης των Υ/Σ 150KV και των αναχωρήσεων γραμμών Μ.Τ. Βελτίωση παρακολούθησης και ανάπτυξης δικτύου. Εφαρμογή νέων σύγχρονων μεθόδων εργασίας για καλύτερη απόδοση. Εγκατάσταση Βλαβοληπτικού Κέντρου . Χρήση tablets συνδεδεμένων με τις διαδικτυακές εφαρμογές της εταιρείας για εργασία από απόσταση. Επέκταση μηχανοργάνωσης και Εισαγωγή GIS μεθόδων στη μελέτη και σχεδίαση του δικτύου.

Εργασία που την φέρουν εις πέρας: 33 μισθωτοί (Διπλ/χοι Μηχανικοί 4, Μηχανικοί Τ.Ε. 2, τεχνίτες 12, 2 εργοδηγοί, 2 αρχιτεχνίτες, τεχνικοί επιμελητές 3, διοικητικοί 7, εργατοτεχνικοί 1(μέση ηλικία προσωπικού 55 έτη) «Τα στελέχη της Περιοχής διακρίνονται για την εμπειρία, την τεχνική τους κατάρτιση και για το ομαδικό πνεύμα εργασίας.» τόνισε η κα Ανδρέου σημειώνοντας ωστόσο τις ελλείψεις που υπάρχουν σε υλικά και εξοπλισμό, όπως στύλους, τραβέρσες, τηκτά, μετρητές, κλπ Αναγκαία κρίνεται η πρόσληψη προσωπικού και δημιουργία ομάδας διαχείρισης ρευματοκλοπών, η διερεύνηση δυνατότητας απασχόλησης εξωτερικών συνεργατών. «Η Περιοχή με μεγάλη δυσχέρεια εκτελεί με ίδια μέσα εργασίες, λόγω έλλειψης προσωπικού, όπως συντήρηση ξυλίνων στύλων, έλεγχο μετρητών, ελέγχου ρευματοκλοπών, επίβλεψη εργολάβων, αποκατάσταση βλαβών, διαχείριση αλληλογραφίας, διαχείριση θεμάτων ανθρώπινου δυναμικού, συμβάσεις. εκπαίδευση προσωπικού στην μονάδα» τόνισε η κα Ανδρέου σημειώνοντας ότι η έλλειψη προσωπικού καθιστά δύσκολη την παρακολούθηση σεμιναρίων εκτός του τόπου εργασίας. «Θα πρέπει να αναζητηθούν μέθοδοι εκπαίδευσης, όπως η τηλεεκπαίδευση.»

Τέλος, “πονοκέφαλο” αποτελούν οι Κλοπές Μ/Σ και άλλων στοιχείων του δικτύου γι αυτό το λόγο γίνονται προσπάθειες αυτοματοποίησης του δικτύου, ώστε να γίνεται άμεσα αντιληπτή η παρέμβαση από τρίτους στις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΔΗΕ.
Φώτο: Γεωργία Ανδρέου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος