Δ.Βλάχος: Αντιμέτωπο με 3.600 οργανικά κενά βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα

Αντιμέτωπο με 3.600 οργανικά κενά βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών, Δημήτρη Βλάχο. Όπως είπε  οφείλονται στο προσωπικό χιλιάδες μέρες άδειας και ρεπό, ενώ παρουσιάζονται ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και οχήματα. Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες»(24-5-2022) ο κος Δημήτρης Βλάχος, αφού υπενθύμισε πόσο μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στην Ελλάδα, απώλειες περιουσιών και φυσικού πλούτου στις πύρινες φλόγες, σημείωσε ότι μετά το τέλος της περσινής αντιπυρικής περιόδου είχαν αναδειχθεί ξανά από όλους οι ελλείψεις που υπάρχουν στο Π/Σ σε προσωπικό και σε εξοπλισμό, ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχουν καλυφθεί, παρά το γεγονός ότι το περσινό Φθινόπωρο είχε εξαγγελθεί η πρόσληψη 3.000 μονίμων πυροσβεστών. Μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο 500 δασοκομάντος που θα αποτελούν μια Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης των δύσκολων πυρκαγιών εξήγησε προσθέτοντας πως η μονάδα αυτή θα επιχειρεί στα δάση. «Αν εξαιρέσουμε αυτούς τους προσληφθέντες, οι υπόλοιπες 2500 προσλήψεις δεν έγιναν. Ακόμη και αυτή η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης των δύσκολων πυρκαγιών δεν έχουν τα μέλη της ολοκληρώσει την εκπαίδευση, δεν έχουν λάβει τον εξοπλισμό που απαιτείται» είπε ο κος Βλάχος επισημαίνοντας έτσι και τον κίνδυνο που υπάρχει να χρειαστούν και να μην είναι έτοιμοι. «Αυτή τη στιγμή, χωρίς να έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση και να έχουν λάβει εξοπλισμό είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να συνδράμουν» είπε χαρακτηριστικά.
«Πάνω από 1000 πυροσβέστες ανέλαβαν ρόλους στα ιδιωτικοποιημένα αεροδρόμια, και σε πυροσβεστικά κλιμάκια στον οδικό άξονα. Χάνοντας έτσι προσωπικό διογκώνοντας ακόμη περισσότερο τις ελλείψεις και τις ανάγκες που έχουμε» είπε ο κος Βλάχος.

Παράλληλα, σημείωσε πως: «Όλες αυτές οι ελλείψεις έχουν ως αποτέλεσμα τις καταστροφές που βλέπουμε κάθε χρόνο» σημειώνοντας πως μόλις πριν λίγες ημέρες εξαγγέλθηκε η υλοποίηση αντιπυρικών έργων.
Καταθέτοντας τις προτάσεις της Ενωτικής Κίνησης στάθηκε για μια ακόμη φορά: στην κάλυψη των κενών, στην κάλυψη των ελλείψεων, στην υλοποίηση όλων των απαιτούμενων προληπτικών ενεργειών, στη γενναία ενίσχυση- χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ως προαπαιτούμενα, όπως υποστήριξε, για να: «Γίνει η υπηρεσία μας και οι υπηρεσίες που ασχολούνται με την Πολιτική Προστασία της χώρας ισχυρές για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος