Δ. Τσαλικάκης, διοικητής 4ης ΥΠΕ: Όλοι όσοι εργάστηκαν τον καιρό της πανδημίας θα μοριοδοτηθούν

“Τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας πέρασαν μια δύσκολη περίοδο με την πανδημία του κορονοϊού” ανέφερε στο www.ertnews.gr ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης δρ. Δημήτριος Τσαλικάκης σημειώνοντας πως το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Αναγνωρίζοντας ότι είναι το πιο παλιό νοσοκομείο στάθηκε στις ελλείψεις που παρουσιάζει κτηριολογικά, αλλά και στον μεγάλο αγώνα που έδωσε το υγειονομικό προσωπικό όλο το προηγούμενο διάστημα. Παράλληλα σημείωσε ότι θα δοθούν πολύ σύντομα νέες οδηγίες για την αντιμετώπιση του Covid.

“Κάθε νοσοκομειακή μονάδα θα κρατά και θα νοσηλεύει τα περιστατικά με Covid της περιοχής του για να μπορέσουν να βρουν την κανονικότητά τους τα νοσοκομεία που λειτούργησαν ως Νοσοκομεία αναφοράς ” είπε ο κος Τσαλικάκης .Συγκρίνοντας τα δεδομένα και τις καταγραφές των περιστατικών Covid της περσινής περιόδου με την αντίστοιχη φετινή σημείωσε πως η πορεία που καταγράφεται είναι πτωτική προτρέποντας, όμως, τους πολίτες να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί, ιδιαιτέρως όσοι και όσες αντιμετωπίζουν και άλλα προβλήματα υγείας.

Όσον αφορά στην ενίσχυσή των δύο Νοσοκομείων σε Κομοτηνή και Ξάνθη; Ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι θα προσληφθούν εννέα γιατροί στο πρώτο και έξι στο δεύτερο, με την διαδικασία πρόσληψης να ολοκληρώνεται, όπως είπε. Ομοίως στον «αέρα» και η προκήρυξη για την πρόσληψη του νοσηλευτικού προσωπικού. Σε αυτό το σημείο σημείωσε ότι «μοριοδοτείται» η εργασία των νοσηλευτών και των νοσηλευτριών την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού. «Όλοι όσοι εργάστηκαν τον καιρό της πανδημίας του Covid θα μοριοδοτηθούν» ανέφερε.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι μέσα στο 2023 θα προσληφθεί επικουρικό προσωπικό για να καλυφθούν κενά -θέσεις όπου υπάρχει ανάγκη. Τέλος, αναφερόμενος στους ανεμβολίαστους γιατρούς και νοσηλευτές επανέλαβε ότι έως τις 31 Δεκεμβρίου θα συνεχίσουν να είναι σε αναστολή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος