Δ. Σκαρτσή: Δεν σώζεται ένα δάσος τεράστιας οικολογικής αξίας μόνο με αντιπυρικές ζώνες

“Δεν σώζεται ένα Δάσος τεράστιας οικολογικής αξίας μόνο με αντιπυρικές ζώνες”. Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ η υπεύθυνη προγράμματος της WWF Ελλάς στο Δάσος της Δαδιάς, Δώρα Σκαρτσή.
Η κ. Σκαρτσή στάθηκε στα δύο σημεία που θα μπορούσε να περιορισθεί δραστικά η πυρκαγιά στο χωριό Λύρα, όπου και ξέσπασε, αλλά και στον δασικό δρόμο που υπάρχει πλάτους 10 μέτρων, πριν τον πυρήνα του δάσους. Ανέφερε επίσης πως επειδή η ΠΥ τόσα χρόνια δεν κάνει χρήση των υδατοδεξαμενών της Δασικής Υπηρεσίας, έχει την κατάληξη να μην συντηρούνται οι υδατοδεξαμενές εντός του Δάσους και να διατίθενται αλλού τα χρήματα.
Σε ότι αφορά το θέμα της βόσκησης, καλλιέργειας και των μελισσοκομικών δραστηριοτήτων, τόνισε κατηγορηματικά πως αυτές οι δραστηριότητες δεν απαγορεύθηκαν ποτέ μέσα στο Δάσος. «Ακριβώς αυτές οι δραστηριότητες θα ήταν τείχος προστασίας και αποτροπής των πυρκαγιών.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης έκαναν λόγο για αναθεώρηση σημείων που έχουν να κάνουν με την προσβασιμότητα του δάσους, αλλά και την αυστηρή αστυνόμευση του, που είναι ένα από τα πιο σημαντικά οικοσυστήματα της Ευρώπης.
Οι προσπάθειες κατάσβεσης και σήμερα έκτη μέρα πυρκαγιάς, εστιάζονται στην Λευκίμμη για την προστασία του Μαυρόγυπα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος