Δ. Ρώτας: Να δοθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα των στρατιωτικών

Λύσεις στα «χρόνια», όπως λένε, προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ζητούν οι στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων με τις οικογένειες τους. Σύμφωνα με το Δημήτρη Ρώτα, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών – (ΠΟΜΕΝΣ) οι συνάδελφοί τους στον Έβρο για τα περίπολα που πραγματοποιούν τα τελευταία δύο χρόνια είναι απλήρωτοι.

«Είναι ένα απίστευτο γεγονός», είπε ο κος Ρώτας μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», σημειώνοντας πως όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά. «Δεν πληρώνονται αυτοί οι οποίοι φυλάνε τα σύνορά μας, εδώ και δύο χρόνια και η δικαιολογία είναι ότι δεν υπάρχουν τα κονδύλια. Πραγματικά αυτό το γεγονός μας στεναχωρεί», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ, παράλληλα, σημείωσε ότι οι ίδιοι εκτελούν τα καθήκοντά τους κανονικά.

«Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δίπλα στην κοινωνία και δίπλα στον κόσμο, βοηθάνε σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν απαιτηθεί», ανέφερε και σημείωσε πως οι ίδιοι κάνουν το καθήκον τους με το καλύτερο δυνατό τρόπο. «Είμαστε εργαζόμενοι, έχουμε οικογένειες, έχουμε παιδιά, απαιτούμε από την Ελληνική Πολιτεία να δώσει λύση στα προβλήματα μας. Όχι με ευχολόγια, αλλά με πράξεις. Έχουμε χορτάσει από ευχολόγια».
Μάλιστα έσπευσε να σημειώσει ότι δεν ζητάνε τίποτα παραπάνω, αλλά αυτά τα οποία είναι θεσμοθετημένα με νόμους του κράτους, «τα οποία», όπως είπε, «δυστυχώς δεν εφαρμόζονται μόνο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων». Και σημείωσε χαρακτηριστικά «Εμείς ζητάμε δικαιοσύνη, ισονομία. Τα περίπολα που εκτελούν οι συνάδελφοί μας στον Έβρο αποζημιώνονται με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Υπάρχει ένας Νόμος ο οποίος εφαρμόζεται για όλο το Δημόσιο Τομέα, από τις αρχές του 2016 και εμείς περιμένουμε την έκδοση ενός Προεδρικού Διατάγματος το οποίο δεν έχει έρθει ποτέ εδώ και έξι χρόνια με αποτέλεσμα να αποζημιωνόμαστε με ημερήσια αποζημίωση 29,90 ευρώ ενώ όλοι οι άλλοι συνάδελφοι που εκτελούν τα ίδια καθήκοντα και τις ίδιες εργασίες του δημοσίου πληρώνονται με 40 ευρώ» είπε μιλώντας για «αδικία» της ελληνικής πολιτείας έναντι των στρατιωτικών χωρίς να δοθεί καμία απάντηση ποτέ.
«Πολλοί συνάδελφοι υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές και δυστυχώς δεν τους χορηγείται το επίδομα παραμεθορίου, όπως χορηγείται σε όλους τους άλλους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, αλλά μόνο σε εξειδικευμένες περιοχές για ποιο λόγο;» αναρωτήθηκε επισημαίνοντας πως και οι ίδιοι δεν έχουν πάρει απάντηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος