Δ. Πολιτειάδης: Απαλλαγές από τέλη και ελαφρύνσεις για πολλούς δημότες

Απαλλαγές από δημοτικά τέλη για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, άπορους, δημότες, ΑμεΑ, πολύτεκνες και τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, αποφάσισε ο Δήμος Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών, Δημήτρη Πολιτειάδη, που μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», απαλλαγές θα υπάρξουν και για κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες οι οποίες είναι εκτός οικισμών.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει μείωση τελών κοινοχρήστων χώρων κατά 40% για τους επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης. Όπως επίσης και απαλλαγές από τα Δημοτικά Τέλη για μη ηλεκτροδοτούμενα και μη κατοικήσιμα ακίνητα.

«Όσοι έχουν τέτοιου είδους ακίνητα, υποχρέωση από το Νόμο να έρθουν στο Δήμο και να κάνουν μια δήλωση», εξήγησε ο κ. Πολιτειάδης σημειώνοντας ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός δημοτών που ευνοείται από αυτή την πολιτική και ότι θα συνεχιστεί η στήριξη.

«Προσπαθούμε να κάνουμε όσο μπορούμε το καλύτερο στο δήμο και αυτό μας το επιτρέπει η δουλειά μας τόσο καιρό» δήλωσε ο κ. Πολιτειάδης προσθέτοντας ότι προηγήθηκε «συμμάζεμα» των οικονομικών του Δήμου. «Τώρα δεν έχουμε υποχρεώσεις στην αγορά, ενισχύουμε την αγορά και προσπαθούμε όσο μπορούμε, ξέρουμε πόσο δύσκολα είναι τα χρόνια τα οποία περνάνε», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, σημείωσε τους κρίσιμους παράγοντες, όπως αυτός της ενεργειακής κρίσης, της οικονομικής που προηγήθηκε και της υγειονομικής που εξακολουθεί να “δοκιμάζει” την υφήλιο.

«Καμία αύξηση στα Δημοτικά Τέλη, αρκετές μειώσεις και διατήρηση των ήδη υφιστάμενων με εξαίρεση στα ανταποδοτικά τέλη, όπου θα πρέπει να καλύψει ο δημότης μια διαφορά η οποία προέκυψε από τον προϋπολογισμό της υπηρεσίας εσόδων και εξόδων. Είμαστε εμείς αναγκασμένοι να τη μετακυλήσουμε στους δημότες, πρόκειται για μια πολύ μικρή αύξηση – αναπροσαρμογή με κόστος για κάθε νοικοκυριό οκτώ ευρώ ανά έτος», είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών σημειώνοντας ότι μειώθηκε το κόστος της υπηρεσίας καθαριότητας. «Μέσα σε τέσσερα χρόνια αλλάξαμε 14 απορριμματοφόρα», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η υπηρεσία καθαριότητας τώρα έχει ένα στόλο με ολοκαίνουργια αυτοκίνητα τελευταίας τεχνολογίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος