Δ. Μύκης-Τζεμίλ Καπζά: Κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή του νέοι που εργάζονται στο εξωτερικό

Συνεχίζουν να μετρούν απώλειες οι κάτοικοι της Ξάνθης στον νεανικό τους πληθυσμό. Όπως δήλωσε σήμερα 8 Δεκεμβρίου στο www.ertnews.gr, ο πρώην δήμαρχος Μύκης, ο κ. Τζεμίλ Καπζά «ακόμη ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του».

Πρόκειται για έναν 40χρονο πατέρα δύο παιδιών από τα Κιμμέρια Ξάνθης, που τα τελευταία χρόνια εργάζονταν με τρίμηνες, τετράμηνες και εξάμηνες συμβάσεις στη Γερμανία.

«Κάθε χρόνο από ένα δύο άτομα χάνουν τη ζωή τους και αυτό είναι πολύ λυπηρό, τραγικό. Πρόκειται για συνδημότές μας που έχουν αναγκαστεί να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό», δήλωσε και σημείωσε ότι τα τελευταία δέκα τρία χρόνια έχουν ακολουθήσει το δρόμο αυτό τρεις (3000) χιλιάδες άτομα μόνο από το δήμο Μύκης. «Συνήθως», όπως είπε, «φεύγουν πρώτα εκείνοι για κάποιους μήνες, δεν λείπουν όμως και αυτοί όταν επιστρέφουν είναι για να φύγουν με τις οικογένειές τους».

Το πρόβλημα έγινε μεγαλύτερο λόγω της πτώσης της οικοδομικής δραστηριότητας στην περιοχή πριν δέκα πέντε χρόνια, πτώση που συνεχίστηκε για μακρύ χρονικό διάστημα, αλλά και του αδιεξόδου που σημειώθηκε στον αγροτικό – πρωτογενή τομέα. «Δυστυχώς στην περιοχή δεν δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας και ο κάθε νοικοκύρης κάτι θα πρέπει να κάνει για να ζήσει την οικογένειά του με αποτέλεσμα να ακολουθεί το δρόμο της μετανάστευσης», σημείωσε ο κος Καπζά, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η παρέμβαση της πολιτείας στην περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος