Δ. Μουσχάκη: Ολοένα και περισσότερα νεαρά κορίτσια μαθαίνουν πολεμικές τέχνες

Προπονήτρια στον Αθλητικό Σύλλογο Γιν Γιανγκ η Κομοτηναία Δήμητρα Μουσχάκη,με μαύρη ζώνη 5 ΝΤΑΝ στο Ζίου Ζίτσου και μαύρη ζώνη 6 ΝΤΑΝ στο καράτε, αλλά και προπονήτρια του Παγκρατίου Αθλήματος. Μια γυναίκα σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο θυμάται με σεβασμό κι αγάπη το δάσκαλό της που στάθηκε αφορμή να ασχοληθεί σε υψηλό επίπεδο για τις πολεμικές τέχνες.

«Ο δάσκαλος μου είναι η «αιτία» για την ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες» σημειώνει και μιλά για τις αλλαγές που σημειώθηκαν όλα αυτά αυτά τα χρόνια που κύλησαν παρατηρώντας ως προπονήτρια πια τα νεαρά κορίτσια να οδηγούνται στην εκμάθηση πολεμικών τεχνών για λόγους αυτοάμυνας. “Ολοένα και περισσότερα κορίτσια μαθαίνουν πολεμικές τέχνες για να προστατεύσουν αν χρειαστεί τον εαυτό τους” προσθέτοντας πως «Φοβούνται οι γονείς και στέλνουν τα παιδιά τους να μάθουν τον τρόπο προστασίας του εαυτού τους».

Σύμφωνα με την κα Μουσχάκη «είναι σημαντικό να μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τα πόδια και τα χέρια τους. Το πρώτο που πρέπει να μάθουν είναι να προσέχουν, τον σωστό τρόπο να κινούνται. Ας είμαστε και λίγο προετοιμασμένοι σε ο,τι μπορεί να συμβεί» σημειώνουν προσθέτοντας ότι «Το ευχάριστο είναι ότι ένας που επιτίθεται δεν περιμένει να συναντήσει αντίδραση από ένα κοριτσάκι, οπότε εκεί μπορούμε να έχουμε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού και να κερδίσουμε πολλά σημαντικά δευτερόλεπτα».

Στέκεται στο σημαντικό ρόλο της παιδείας και της οικογένειας προσθέτοντας ότι όλα είναι θέμα παιδείας. « Εμείς βοηθάμε. Έχουμε ένα ρόλο ως δάσκαλοι-προπονητές στις ζωές των παιδιών , ενισχύουμε την προσπάθεια τους, αλλά ως εκεί, η οικογένεια έχει σημαντικότερο πάντα ρόλο».

Όσον αφορά στις αλλαγές που παρατηρεί λόγω της Πανδημίας και της μη λειτουργίας των Σχολών; «Τα μικρότερα παιδιά έχουν ξεχάσει λόγω της καραντίνας την «ύλη» των προηγούμενων ετών, τα μεγαλύτερα παιδιά πιο λίγα , είναι σαν να αρχίζουμε από το μηδέν. Δυστυχώς όμως εκείνο που βλέπουμε είναι ότι έχουν προσηλωθεί στην υπερβολική χρήση του Υπολογιστή , κολλημένα σε μια οθόνη ξεχνώντας τις άλλες δραστηριότητες» λέει χαρακτηριστικά.

Τέλος, αποκαλύπτει πως αυτό που την ενδιαφέρει είναι να νιώσουν οι μαθητές της τη «χαρά του ιδρώτα, τη χαρά της προσπάθειας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος