Έκκληση στους δημότες να δηλώσουν στην «πλατφόρμα» της ΚΕΔΕ τα τετραγωνικά της ιδιοκτησίας του απευθύνει ο Δημήτρης Μάγκας, υπάλληλος του Τμήματος Εσόδων και Υπηρεσίας του δήμου Κομοτηνής και να το κάνουν μέχρι τις 31-8-2020. “Σε περίπτωση που δεν γίνει δήλωση και αργότερα προβούν σε πώληση, δωρεά, κληρονομιά θα βεβαιώνονται και δημοτικά τέλη και δήλωση ακίνητης περιουσίας αναδρομικά και θα επιβάλλονται πρόστιμα” επισημαίνει.
«Γλιτώνουν τα πρόστιμα και την αναδρομική χρέωση, όσοι δηλώσουν στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ τα τετραγωνικά τους και τα μη ηλεκτροδοτούμενα οικόπεδα, τα ακίνητα στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος, βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως, όχι στα αγροτεμάχια , αλλά και αποθήκες, που βρίσκονται σε οικόπεδα εντός σχεδίου, και τα αυθαίρετα που νομιμοποιούνται. Όλα αυτά θα πρέπει μέσω της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ να τα δηλωνουν αποφεύγοντας έτσι να καταβάλουν διπλάσια πρόστιμα.» δηλώνει ο κος Μάγκας και σημειώνει ότι η χρήση της πλατφόρμας είναι εύκολη. «Χρειάζεται να έχει ο χρήστης τους κωδικούς TAXISNET, με αυτούς γίνεται η είσοδος και δηλώνουν ακριβώς τα τετραγωνικά. Πριν το κάνουν αυτό θα πρέπει να έχουν φροντίσει να έχουν διορθωμένο το E9 γιατί από εκεί αντλεί στοιχεία η πλατφόρμα. Αντλεί στοιχεία και προχωρά η διαδικασία.» εξηγεί ο κος Μάγκας.
Τέλος, οι επαγγελματίες που θέλουν να τύχουν μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων , επειδή δεν μπορούν να αναπτύξουν τραπεζο-καθίσματα, λόγω του ότι δεν επιτρέπεται χωροταξικά, αυτοί δικαιούνται μείωση του Τέλους κατά το ποσοστό που μειώνονται τα τραπεζοκαθίσματα λόγω των διατάξεων περί κορωνϊου και των αποστάσεων που πρέπει να τηρούνται. «Θα πρέπει να το δηλώσουν, όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα. Μέχρι τώρα το έκαναν επτά επαγγελματίες. Πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν χώρο και άπλωσαν τα τραπεζοκαθίσματα.» καταλήγει ο κος Μάγκας σημειώνοντας πως και αυτή η δυνατότητα δεν θα είναι ανοιχτή για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Φώτο:Δημήτρης Μάγκας ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος