Δ. Κοτσάκηs: Χωρίς ασθενοφόρο το Κέντρο Υγείας Σαπών

Χωρίς την παρουσία ασθενοφόρου λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Σαπών. Το ένα και μοναδικό που είχε στη διάθεσή του έστεκε παροπλισμένο τουλάχιστον για δύο χρόνια λόγω έλλειψης προσωπικού κι απαραίτητων κονδυλίων με αποτέλεσμα να το αποσύρουν και πάλι από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Όπως τόνισε ο κος Δημήτρης Κοτσάκης, εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ και αιρετός στην περιοχή η απάντηση που λάμβαναν από τους υπευθύνους για τη μη λειτουργία του ήταν «η έλλειψη κονδυλίων». «Ωστόσο», όπως τόνισε ο κος Κοτσάκης, «θα μπορούσαν να καλυφθούν τα έξοδα λειτουργίας για τον πρώτο καιρό και μέσω δήμου λύση που ακολουθήθηκε στο Δήμο Ιάσμου για το εκεί Κέντρο Υγείας ».

Αποτέλεσμα της μη παρουσίας ασθενοφόρου είναι μια μεγάλη περιοχή από την παραλιακή ζώνη του Ιμέρου και μέχρι την Νέα Σάντα να παραμένει ακάλυπτη. Ενώ σημαντική θα ήταν η βοήθεια, εφόσον χρειαζόταν, και στο δήμο Αρριανών, καθώς απέχει από το Κέντρο Υγείας μόλις 8 Khm.

Η έλλειψη κονδυλίων αρχικά και η έλλειψη κατάλληλου προσωπικού στη συνέχεια είναι τα δύο εμπόδια που δεν μπόρεσαν να «υπερπηδήσουν» οι υπεύθυνοι. «Είναι διαχρονικό και αναγκαίο το αίτημα της παρουσίας ασθενοφόρου και η λειτουργία του» δήλωσε ο κο Κοτσάκης. Παράλληλα, σχολίασε πως η λύση της δημιουργίας έδρας του ΕΚΑΒ που προτάσσει η δημοτική αρχή της περιοχής δεν είναι εφικτή καθώς απαιτείται για τη λειτουργία της η παρουσία έντεκα (11) υπαλλήλων.

Καταθέτοντας δε την πολύτιμη επαγγελματική του εμπειρία τόνισε ότι με δύο (2) ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε όλη τη Ροδόπη εκ των πραγμάτων οι διακομιδές καθυστερούν χωρίς να διασφαλίζεται η αποφυγή του ενδεχομένου να συμβεί κάτι και να μην καλυφθεί στους χρόνους που πρέπει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος