Δ. Κωστόπουλος: Τα χρόνια της πανδημίας ο κόσμος στράφηκε στις διαδρομές στη φύση

Τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια ο Δημήτρης Κωστόπουλος, υπεύθυνος του Πεζοπορικού Τμήματος του Δρομέα Θράκης, με τους συνεργάτες του προσπαθεί να «αποκαλύψει» σε άλλους περιπατητές τις ομορφιές της Φύσης της Θράκης, που δεν είναι λίγες.

«Σκοπός μας είναι να φέρουμε πολύ κόσμο σε επαφή με τη Φύση και τις ομορφιές της» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (11-2-2022). Βέβαιος για τις όμορφες διαφυγές που προσφέρει η περιοχή σημειώνει πως εκείνο που απαιτείται είναι η όρεξη και η διάθεση να τις γνωρίσει κανείς, κάτι που ο Δρομέας κάνει αρκετά συχνά το τελευταίο διάστημα.

Έτσι, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Γαλάνη, το ραντεβού δίνεται στα Τέμπη του Νέστου αυτή την Κυριακή. Η διαδρομή θα ξεκινήσει στις 10:30, είναι μήκος 10 χιλιόμετρων και τελικός προορισμός, μέσω του σταθμού Κρωμνικού, τα Κομνηνά.

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι χαρακτηρισμένη σαν Μονοπάτι Ε6 , θα φτάσει μέχρι το χωριό Κομνημά. Εύκολη διαδρομή απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες ,παιδιά από 12 ετών και πάνω, το μονοπάτι είχε δημιουργηθεί για τις ανάγκες καθαρισμού της σιδηροδρομικής γραμμής και ακολουθεί την όχθη του ποταμού και τους Μαιάνδρους του Νέστου, τα ημικύκλια που κάνει στη διαδρομή του ο ποταμός. «Είναι καθαρισμένο κι ασφαλές, έκανα τη διαδρομή πριν ένα μήνα, είναι λιθόστρωτο αρχικά, μετά συνεχίζουμε στις όχθες του Νέστου, περνάμε από συμπληγάδες πέτρες, βράχια και μονοπάτια ανάμεσα στους βράχους, συνεχίζοντας αλλάζει το τοπίο και ακολουθούμε ένα μονοπάτι πλούσιο σε βλάστηση, περνάμε από μια βραχώδη περιοχή μετά ένα παραποτάμιο μονοπάτι και ανεβαίνουμε στη σιδηροδρομική γραμμή» είπε ο κος Κωστόπουλος. Παράλληλα, σημείωσε περνάμε από μια μικρή στοά κάτω από τις γραμμές, συνεχίζουμε για τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κρωμνικού, και την στάση Κρωμνικού, ένα χιλιόμετρο μέχρι την πηγή που υπάρχει στην περιοχή.

«Είναι δέκα χιλιόμετρα, σαν να περπατάς σε μια ευθεία, χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές» είπε ο κος Κωστόπουλος και έκανε λόγο για ένα «κύμα» περιπατητών που δυναμώνει. «Οι καραντίνες τα προηγούμενα χρόνια έδωσαν την ευκαιρία στον κόσμο να δει και να γνωρίσει μια εναλλακτική δραστηριότητα, κάτι που δεν το είχε κάνει νωρίτερα αρκετός κόσμος» δήλωσε ο κος Κωστόπουλος.
Παράλληλα, πρόσθεσε πως για την περιοχή της Θράκης είναι μια πραγματικότητα πια. «Το έχω δει να συμβαίνει στην περιοχή μας» ανέφερε και σημείωσε πως εξακολουθεί να παραμένει κάθε Σαββατοκύριακο που ο κόσμος στην κυριολεξία «πλημμύριζε» τα βουνά. Και τώρα χωρίς την ισχύ των περιορισμών, ένα μεγάλο ποσοστό, εξακολουθεί να περπατά στο βουνό, να ακολουθεί ορειβατικές διαδρομές. Ο «Δρομέας Θράκης» υποστηρίζεται από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, έτσι ειδικά εκπαιδευμένοι διασώστες με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό συνοδεύουν τους περιπατητές, έτοιμοι πάντα να προσφέρουν ΠρώτεςΒοήθειες αν χρειαστεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος