Δ. Κλάδης- μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ: Η Τουρκία εντείνει την επιθετικότητά της

“Υπάρχει μια ένταση της ρητορικής και ένταση της επιθετικότητας από την πλευρά της τούρκικης αστικής τάξης και τις δηλώσεις των αξιωματούχων των Τούρκων, οι οποίες, όλοι θα συμφωνήσουν σε αυτό, είναι καταδικαστέες, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα”, δήλωσε ο κος Διονύσης Κλάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής της αν.Μ.Θ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (10-6-2022) αναφέρθηκε στη ρητορική που ακολουθεί η Τουρκία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλα όσα λένε», (εννοεί οι Τούρκοι αξιωματούχοι) « για παράδειγμα η αποστρατικοποίηση των νησιών, έχουμε ξεκάθαρη θέση ως ΚΚΕ: Ερμηνεύουν όπως θέλουν και κατά το δοκούν τις συνθήκες της Λοζάννης κ.ο.κ. Είναι πράγματα, που δεν στέκουν… αυτά που λένε για την αποστρατικοποίηση των νησιών. Μην ξεχνάτε είναι η Τούρκικη Στρατιά στη Σμύρνη, το Casus Belli και όλη αυτή η επιθετικότητα από την Τουρκία τα οποία αναγκάζουν και τη χώρα μας να έχει στρατιωτικές μονάδες στα νησιά κ.ο.κ.. Ό,τι (δηλαδή) προβλέπεται από τις συνθήκες της Λοζάνης: Αν η γείτονα χώρα απειλεί στρατιωτικά ίσα αναγκασμένος την κυριαρχία σου να την προασπίσεις. Είναι απαράδεκτες αυτές οι δηλώσεις».
Αναφερόμενος στο εσωτερικό της Τουρκίας σημειώνει ότι: «Η τούρκικη αστική τάξη δεν είναι καθόλου απομονωμένη, όπως θέλουν να μας πείσουν, με προβλήματα κ.ο.κ. Ίσα – ίσα που τα μονοπώλιά της, οι μεγάλες εταιρείες, το ίδιο το τούρκικο κράτος, που στηρίζει αυτά τα μονοπώλια θέλουν να επεκταθούν, να παίξουν έναν μεγαλύτερο ρόλο από αυτό, που είχαν μέχρι τώρα, σε ανταγωνισμό με τα μονοπώλια και της Ελλάδας και άλλων γειτονικών χωρών».
Μάλιστα υπενθύμισε σε αυτό το σημείο τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο, στη Συρία και στο Ιράκ τα τελευταία χρόνια. Σημείωσε δε, πως αυτού του είδους οι παρεμβάσεις της Τουρκίας δεν συναντούν σοβαρή αντίδραση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. «Δεν είδαμε την αντίδραση, που είδαμε στην Ουκρανία με αφορμή την απαράδεκτη και καταδικαστέα ρωσική εισβολή. Αλλά και ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας δεν αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος