Δ. Καρβούνης: Η ενεργοποίηση όλων των μελών και η φωνή της κοινωνίας στο κόμμα και αργότερα στην κυβέρνηση ο νέος στόχος

Το βράδυ σήμερα αναμένεται να δοθούν τα ονόματα του οργάνου την Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, απευθείας από την βάση, σύμφωνα με την χθεσινή εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με τον Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ολόκληρη την ΑΜ-Θ, Δημήτρη Καρβούνη, τα ονόματα του νέου οργάνου, το οποίο θα αριθμεί 300 μέλη, θα τα ανακοινώσει η κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ενώ θα αποτελείται από 150 άντρες και 150 γυναίκες.
«Μια πρωτοπόρα διαδικασία αλλά και δύσκολη τεχνικά ήλθε εις πέρας, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται πολύ θερμά. Ο ΣΥΡΙΖΑ πια αλλάζει, μεγαλώνει, μετασχηματίζεται, δυναμώνει και αποτελεί την φωνή της κοινωνίας. Μια κοινωνία η οποία έχει γονατίσει από τα μνημόνια, την πανδημία και τώρα με την Ενεργειακή κρίση να αφαιμάζεται με την κυβέρνηση να κοιτάει τις ελίτ και να μην ενδιαφέρεται για το λαό, καθώς ουσιαστικά μέτρα δεν λαμβάνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να φέρει τον κ. Μητσοτάκη μπροστά στα αδιέξοδα που δημιουργεί, τα οποία τα μεταφέρει στον Ελληνικό λαό, αντί να δίνει τις λύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μπορεί να αποτελέσει τον κορμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης, μαζί και με τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς», τόνισε ο κ. Καρβούνης.
Για το γεγονός πως παρά την ικανοποίηση για την συμμετοχή του κόσμου, στην δήλωσή του ο κ. Τσίπρας δεν επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές, σημείωσε: «Το αίτημα για εκλογές υπάρχει στο τραπέζι από τις γιορτές και μετά και πιστεύουμε πως αυτό αποτελεί μονόδρομο πια για τον τόπο για να βγει από το τέλμα».
Για δε το θέμα της ενσωμάτωσης των νέων μελών και νέων σε ηλικία, που το κόμμα επιθυμεί να είναι ενεργά και να συμμετέχουν στις διαδικασίες, το θεώρησε ως ένα δύσκολο εγχείρημα, ωστόσο, εκεί είναι και το νέο στοίχημα, παντρέματος της ενεργοποίησης των μελών και της μεταφοράς των αναγκών της κοινωνίας προς τα όργανα του κόμματος και από εκεί στην κυβερνητική ομάδα, «που όπως πιστεύουμε θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς, -μια και είναι ξεκάθαρο πως αυτοδυναμία δεν μπορεί να υπάρξει-, όποτε και αν γίνουν εκλογές», υποστήριξε καταλήγοντας ο κ. Καρβούνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος