Δ. Ευγενίδης: Να αποφεύγουμε τις Ιρλανδικές διαβάσεις όταν βλέπουμε νερό

Το γεγονός ότι δεν ήταν έντονες οι βροχοπτώσεις στην περιοχή βοήθησαν τη διψασμένη γη να απορροφήσει το νερό που έπεσε στη Ροδόπη χωρίς να έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημήτρη Ευγενίδη, (είναι ένας εκ των διαχειριστών του site «Καιρικά Νεά της Θράκης») εντονότερα θα είναι ίσως τα φαινόμενα, που θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι το πρωί. Στηριζόμενος και στην επαγγελματική του ιδιότητα, αυτή του πυροσβέστη, ζήτησε, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», από τους κατοίκους της περιοχής, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων να περιορίζουν όλοι και όλες τις μετακινήσεις τους σκεπτόμενοι πάντα το εξής απλό: “κακοκαιρία είναι θα περάσει”.

Κίνδυνος οι Ιρλανδικές διαβάσεις
Σε αναφορά του δε για τις Ιρλανδικές Διαβάσεις σημείωσε ότι, «θα πρέπει να προσέχουμε πάντα αποφεύγοντας, όταν βλέπουμε νερό σε αυτή, να τη διασχίζουμε. Να επιλέγουμε να πηγαίνουμε από τη γέφυρα, από άλλο σημείο αργοπορώντας και πέντε και δέκα λεπτά και παραπάνω αν χρειαστεί. Πολλές φορές με τις βροχές έχουμε θέματα με τις Ιρλανδικές διαβάσεις στο Νομό μας».

Αξιοποίηση μετεωρολογικών σταθμών
Όσον αφορά στην εγκατάσταση κι αξιοποίηση μετεωρολογικών σταθμών αναφέρθηκε στην Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, Αλεξάνδρα Γκεμιτζή,  η οποία έχει τοποθετήσει ήδη δύο μετεωρολογικούς σταθμούς στην Κερασιά Ροδόπης και στο Μεθοριακό Σταθμό και έναν ακόμη στον Κέχρο στα ανατολικά της Ροδόπης. «Μας κάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, ο κ. Νίκος Τσαλικίδης και δήλωσε πως: «Είναι πολύ πρόθυμος για να μας βοηθήσει να βάλουμε κι άλλους σταθμούς και να αξιοποιήσουμε κάποιους που είναι ήδη σε λειτουργία, αλλά έχουν πρόσβαση λίγοι», για να εξηγήσει ότι «έτσι θα δημιουργηθεί μια κοινή πλατφόρμα με προβλέψεις καιρικών φαινομένων». Μάλιστα, έκανε λόγο για μια ωραία συνεργασία, που ξεκινά.

«Η ζωή μας κρίνεται από τον καιρό, οπότε έχει ξεκινήσει κάτι καλό για τον Νομό μας και αυτό είναι ωραίο», κατέληξε ο κ. Ευγενίδης σημειώνοντας χαρακτηριστικά «προσπαθούμε να το υλοποιήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος