Δ. Εμμανουηλίδης: Αναγκαία η λειτουργία του Φράγματος Ιασίου για τους αγρότες

Για την ανάγκη λήψης μέτρων για τη λειτουργία του Φράγματος του Ιασίου μίλησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Μαρωνείας Σαπών, Δάνος Εμμανουηλίδης στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Παράλληλα, σημείωσε ότι έχει καθυστερήσει υπερβολικά η αξιοποίηση του προς όφελος των παραγωγών της περιοχής και ζήτησε τη συνέχιση έργων αναδασμών στην ευρύτερη περιοχή.

«Το φράγμα του Ιασίου κωλυσιεργεί είκοσι χρόνια τώρα και δεν έχει δοθεί σε χρήση στους αγρότες και αυτό είναι ένα λυπηρό φαινόμενο, διαχρονικό, καθώς καμία από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις δεν έχει δώσει λύση.Πέρασαν είκοσι χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτα» είπε.

Όπως σημείωσε ο κος Εμμανουηλίδης έργα αναδασμού υλοποιήθηκαν στην περιοχή του Ιασίου και όχι στους υπόλοιπους οικισμούς. Με το Φράγμα Ιασίου θα δινόταν η δυνατότητα άρδευσης σε μια έκταση 50.000 στρεμμάτων. «Κι όμως το μεγαλύτερο στην ΠΕ Ροδόπης φράγμα παραμένει αναξιοποίητο από την πλευρά του Πρωτογενή Τομέα» είπε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ στους κατοίκους της περιοχής του «μόνο γέλιο», όπως είπε, «προκαλεί η αναγκαιότητα κατασκευής του Φράγματος του Κομψάτου» και σημείωσε «ακούμε όλους τους πολιτικούς να αναφέρονται σε εκείνο ενώ είκοσι χρόνια τώρα δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει λειτουργήσει αυτό στην περιοχή μας με ουσιαστικό τρόπο και για τους παραγωγούς».

Ήδη σε συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ροδόπης, Γιάννη Τζαμπάζη ζήτησαν την προώθηση του σχετικού αιτήματος, ώστε είκοσι χρόνια μετά, να δοθεί λύση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος