Δ. Δόλωμα: Ημερήσια κίνηση τουλάχιστον μια ώρα κάθε μέρα θα πρέπει να έχουν τα παιδιά

Ημερήσια κίνηση τουλάχιστον μια ώρα κάθε μέρα θα πρέπει να έχουν τα παιδιά σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. «Λόγω μαθημάτων και υπόλοιπων υποχρεώσεων δεν μπορούν κάθε μέρα να το κάνουν αυτό, να κάνουν καθημερινά προπόνηση, αλλά αυτό που συστήνεται είναι τρεις φορές την ημέρα να υπάρχει άσκηση σε ένταση μέτρια προς έντονη για τα παιδιά. Το λιγότερο τρεις φορές την εβδομάδα. Κανονικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει μια ώρα κάθε μέρα», είπε χαρακτηριστικά η προπονήτρια του ΓΑΣ Κομοτηνή, Δήμητρα Δόλωμα.

Όπως σημείωσε η κα Δόλωμα, λόγω των υποχρεώσεων των παιδιών με τα φροντιστήρια, δυστυχώς αυτό δεν τηρείται. Γι αυτό και η προσπάθεια του ΓΑΣ όχι μόνο να τηρείται το τρεις φορές την εβδομάδα, αλλά να πραγματοποιείται «κάθε Σάββατο ένα παιχνίδι σε όλα τα Τμήματα από τα μικρότερα έως τα μεγαλύτερα» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα εξήγησε πως «τα παιδιά μπορούν να έρθουν και να γραφούν από την ηλικία των πέντε ετών, από το νηπιαγωγείο, να γνωρίσουν το χώρο και το άθλημα», για να εξηγήσει ότι θα είναι «πολλαπλά τα οφέλη» αναφέροντας ως τέτοια “την κοινωνικοποίηση, την ένταξη στο κοινωνικό σύνολο, τις συναναστροφές, την επικοινωνία, το πώς δηλαδή μπορούν να βάλουν τα παιδιά μέσα στο χαρακτήρα τους, στην προπόνηση τους και στην υπόλοιπη παρέα και ταυτόχρονα να μπορέσουν να συνυπάρξουν με τα υπόλοιπα παιδιά μέσα από τις εντάσεις που δημιουργεί το παιχνίδι, μέσα από την ανταγωνιστικότητα που υπάρχει και τους πιθανούς διαπληκτισμούς, το πώς θα μπορέσουν να επιλύσουν αυτές τις διαμάχες. Υπάρχει όλο το υπόλοιπο κομμάτι, δεν είναι μόνο το αγωνιστικό που καλλιεργούμε, αλλά ό,τι αφορά την ανάπτυξη των παιδιών». Σύμφωνα με την κα Δόλωμα πρέπει ένας προπονητής να τα κοιτά όλα αυτά, καθώς είναι και παιδαγωγός, γι αυτό είναι πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του προπονητή.

Δυο self test την εβδομάδα η υποχρέωση των αθλητών του ΓΑΣ λόγω Covid-19 και καθοδήγηση γονιών και παιδιών για την πραγματοποίηση τους. «Το καλό είναι ότι θα τηρείται και στο σχολείο. Θα πρέπει να στέλνει στη Γενική Γραμματεία τον αριθμό των test και των αποτελεσμάτων του», τονίζει η κα Δόλωμα.

Η Δήμητρα Δόλωμα φέτος θα κοουτσάρει τις: Κορασίδες, Νεάνιδες και την Γυναικεία Ομάδα του ΓΑΣ. «Ευχόμαστε όλοι να γίνει το πρωτάθλημα, να μην ατονεί το ενδιαφέρον τους για τον αθλητισμό», σημειώνει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος