Δ. Χαρίτου: Έπρεπε η Κυβέρνηση να είχε άρει την απόφαση για κλείσιμο του σταθμού Νυμφαίας

Ως «πολύ σοβαρό θέμα» χαρακτήρισε το κλείσιμο του Συνοριακού Σταθμού της Νυμφαίας ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κος Δημήτρης Χαρίτου μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες”. «Όπως όλοι γνωρίζουμε θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό, στους εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού και στην τοπική οικονομία συνολικότερα» είπε μην κρύβοντας την ανησυχία του.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής της Ροδόπης, με αφορμή την επίσκεψη της κας Κατερίνας Νοτοπούλου, (Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στον Τομέα του Τουρισμού), εκείνο που τώρα επιβάλλεται είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το αμέσως επόμενο διάστημα. «Δεν έχουμε πεισθεί ότι τα κριτήρια που κυριάρχησαν στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας ήταν αμιγώς επιδημιολογικά» δήλωσε ο κος Χαρίτου.

Μιλώντας δε για την μέχρι τώρα στάση της Κυβέρνησης στην αντίδραση των φορέων της περιοχής σχολίασε πως «Θα έπρεπε να υπάρχουν άμεσα αντανακλαστικά.» Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτου, «Όταν κάτι το ζητά όχι μόνο ο κλάδος του τουρισμού, οι εργαζόμενοι στο χώρο αυτό, όταν το ζητούν όλοι οι φορείς, οι κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς, το μεγαλύτερο μέρος του παραγωγικού κόσμου, όταν σημειώνεται από παντού ότι για μια περιοχή όπως η Θράκη αυτό  (ενν: το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών) θα έχει μεγάλο οικονομικό κόστος, θα έπρεπε η Κυβέρνηση να είχε άρει την απόφαση αυτή, να την είχε ανακαλέσει και να μην είχε προχωρήσει στο κλείσιμο της εισόδου.»

Φώτο: Δημήτρης Χαρίτου Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ