Δ. Χαρίτου: Δεν πήρα απαντήσεις για την μετεγκατάσταση των Ρομά από την υφυπουργό Δ. Μιχαηλίδου

Σύμφωνα με τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης, Δημήτρη Χαρίτου, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, απαντώντας στην κοινοβουλευτική του ερώτηση, δήλωσε αναρμόδια για το θέμα της μετεγκατάστασης των Ρομά στην οδό τέρμα Αδριανουπόλεως.

Σύμφωνα με συνέντευξή του στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο κ. Χαρίτου έθεσε το θέμα, καθώς είναι μια υπόθεση που κρατάει χρόνια στο Δήμο Κομοτηναίων, με εργώδεις και επίπονες προσπάθειες και γραφειοκρατία.

Αύριο ο κ. Χαρίτου θα θέσει εκ νέου στη Βουλή το θέμα των δικτύων διανομής του νερού στο φράγμα Ιασίου στην περιοχή της Ανατολικής Ροδόπης. «Το φράγμα έχει κατασκευασθεί, η λίμνη του φράγματος επίσης και τώρα επιτέλους μετά από 20 χρόνια, η μελέτη για την διανομή των δικτύων μεταφοράς του νερού στα αγροτεμάχια της περιοχής είναι σε ένα ώριμο σημείο. Είναι ένα έργο με προδιαγραφές για να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Είναι ένα έργο πνοής για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών. Κυρίως όμως για τις μέρες που διανύουμε με την ενέργεια να είναι το ζητούμενο, θα ανακουφίσει Αγρότες από το τεράστιο κόστος παραγωγής. Το φράγμα Ιασίου εν λειτουργία θα αρδεύσει περίπου στα 25.000 στρέμματα και θα καταστήσει βιώσιμες πολλές Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις. Φυσικά δεν παύω να υπενθυμίζω και για την δυτική πλευρά της Ροδόπης, την χρησιμότητα του άλλου μεγάλου έργου του φράγματος του Κομψάτου, μια και δεν βλέπω την κυβέρνηση έτοιμη για εξαγγελία ακόμα αυτού του μεγάλου έργου, που τόσα χρόνια περιμένει ο λαός της Ροδόπης», επεσήμανε ο κ. Χαρίτου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος