Αναφορά στην χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης μετά την επίσκεψη της προέδρου στη Θράκη κάνει ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου επισημαίνοντας ειδικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης.
«Έθεσα, μεταξύ άλλων , ως ένα από τα σοβαρά θέματα πολιτικής διαχείρισης που ανέκυψαν, αυτό της επιλογής των φορέων που η Επιτροπή συνάντησε στην περιοχή, σε σχέση με την αντιπροσωπευτικότητά τους.» δηλώνει ο κος Χαρίτου και εξηγεί ότι « βασικοί παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς οι οποίοι θα σηκώσουν το βάρος της ανάπτυξης, όπως αγροτικός και κτηνοτροφικός σύλλογος, καθώς και ο κόσμος της εργασίας, δεν κλήθηκαν!»
Ο Ροδοπίτης πολιτικός τόνισε ότι «θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί οι πολιτικές κρίσεις σε ενέργειες δημάρχων ώστε να μην επιδεινωθεί περαιτέρω το κλίμα και να μην δημιουργηθεί κλίμα εσωστρέφειας στην περιοχή. Ενώ με αυτόν τον τρόπο τροφοδοτήθηκαν όσοι δεν θέλουν τη συζήτηση για τα αναπτυξιακά θέματα της περιοχής.»
Όπως σημείωσε «αυτά είναι ζητήματα που οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη της η Επιτροπή στις επόμενες επισκέψεις.» για να αποκαλύψει ότι ζήτησε να κληθούν άμεσα στην Αθήνα για να καταθέσουν τις προτάσεις τους – όπως έγινε με την Περιφέρεια- η ΠΕΔ από κοινού με τους Δημάρχους των τριών μεγάλων Δήμων της Θράκης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος