Δ.Χαρίτου: Άλλες οι ανάγκες της κοινωνίας και όχι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Κριτική στην επιλογή της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη συγκρότηση και λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, άσκησε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής κι στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες»  υποστήριξε ότι άλλες είναι οι ανάγκες της χώρας και των πολιτών.

Σταχυολόγησε μάλιστα ως κύριο ζήτημα, αυτό της της ακρίβειας κάνοντας λόγο για «σοκ», το οποίο έχουν υποστεί τα ελληνικά νοικοκυριά.

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της υποστελέχωσης του υγειονομικού συστήματος, που, όπως είπε, πρέπει να αντιμετωπιστεί. Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτου “θα έπρεπε η Κυβέρνηση να δώσει βαρύτητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων κι όχι να προαναγγέλλει το τέλος της πανδημίας, χωρίς ακόμη να έχει συμβεί”.

«Εμείς αντιταχθήκαμε στο μέτρο αυτό. Θεωρούμε ότι άλλες είναι οι ανάγκες και οι προτεραιότητες των Πανεπιστημίων. Είναι πολύ μεγάλα τα οικονομικά προβλήματα που έχουν. Έχουν αδυναμία να μπορέσουν πράγματι να προχωρήσουν το ακαδημαϊκό κι ερευνητικό τους έργο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα τέτοια που να υποχρεώνουν να οδηγηθούμε σε Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Αν υπάρχουν 1-2 Πανεπιστήμια, είναι στο κέντρο, στην Αθήνα που όντως χρειάζονται τέτοια αντιμετώπιση για την παραβατικότητα αυτού του είδους. «Οπότε», όπως είπε, «προφανώς θα υπάρχουν ρυθμίσεις για να προχωρήσουμε στη δημιουργία αυτής της αστυνομίας».

Όπως υποστήριξε ο κ. Χαρίτου, «το ενδιαφέρον τους δεν είναι η φύλαξη των Πανεπιστημίων», αλλά αντιθέτως, όπως είπε, «με ευκολία προκηρύσσουν και προσλαμβάνουν αστυνομικούς, συνοριακούς φύλακες, αλλά όχι εκεί που υπάρχει ανάγκη, στο υγειονομικό σύστημα εκεί που δίνεται η μάχη με τον κορονοϊό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος