Χρ. Τριαντόπουλος: Συζήτηση με Δημάρχους στο συνέδριο της Ξάνθης για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Το παρών του θα δώσει στο Συνέδριο των Γραμματέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ξεκινά σήμερα στην Ξάνθη και ολοκληρώνεται την Κυριακή και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στο κομμάτι της αποκατάστασης των φυσικών καταστροφών, Χρίστος Τριαντόπουλος.

Ο κ. Τριαντόπουλος μίλησε το περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ στεκόμενος κυρίως το θέμα του σχεδίου πια που υπάρχει για την άμεση στήριξη των πολιτών μιας περιοχής, η οποία θα πληγεί από κάποια φυσική καταστροφή.

«Υπάρχει ένα σχήμα συνεργασίας μεταξύ της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης, με το οποίο υπάρχουν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας και για οτιδήποτε προκύψει έχουμε τον άνθρωπο που θα γνωρίζει τι θα πράξει για την άμεση στήριξη πολιτών που θα πληγούν από κάποια Φυσική Καταστροφή. Αυτό ξεκίνησε με τις καταστροφές του “Ιανού”, αλλά η εντολή να προχωρήσει πολύ πιο άμεσα δόθηκε από τον πρωθυπουργό με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρεια Εύβοια. Νομίζω πως πια είμαστε σε ένα πολύ καλύτερο επίπεδο να μιλάμε πως έχουν συντμηθεί οι χρόνοι για την καταβολή των αποζημιώσεων. Σε ότι αφορά την αποκατάσταση των υποδομών και των δικτύων, εδώ για την υλοποίηση των έργων υποδομών, ο χρόνος μετράει φυσικά αλλιώς. Ήδη, η πλατφόρμα arogi.gov.gr είναι σε λειτουργία πρωτοποριακά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», ανέφερε ο κ. Τριαντόπουλος.

Επι πλέον πρόσθεσε πως στόχος της κυβέρνησης, αλλά και στόχος του ιδίου προσωπικά, είναι η τακτική και μάλιστα μηνιαία παρουσία του σε περιοχές της χώρας που είναι σε διαδικασία αποκατάστασης, αλλά όχι μόνο, «παρουσία θα πρέπει να υπάρχει για να αισθάνεται ο πολίτης πως το κράτος είναι κοντά του όταν το χρειασθεί, ποιοτικά, αποτελεσματικά, άμεσα και κυρίως δίκαια», τόνισε καταλήγοντας ο κ.Τριαντόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος