Χρ. Γιορδαμλής: Αναμένουμε ακόμα την ΚΥΑ για τους συμψηφισμούς του 12%

Με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και του Δικτύου Συνδέσμων Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (ΔΙΣΒΒΑΜΘ) επισφραγίζεται το κοινό πλαίσιο δράσεων μεταξύ των δύο φορέων, με κύριο σκοπό να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, την τόνωση του παραγωγικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την κοινωνική ευημερία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικτύου Συνδέσμων Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών ΑΜ-Θ, Χρήστο Γιορδαμλή, στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, η διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με τη μεταποίηση για την ουσιαστική αξιοποίηση και εφαρμογή ερευνητικών αποτελεσμάτων, τεχνολογικών εξελίξεων και καινοτομιών στην παραγωγική και εκπαιδευτική διαδικασία, η δικτύωση, η ανταλλαγή πληροφοριών και καλών πρακτικών, αποτελούν το βασικό άξονα της συνεργασίας μεταξύ των συμβαλλομένων που στοχεύουν στην ανάπτυξη ενός συστήματος έρευνας και καινοτομίας, ανταλλαγής τεχνογνωσίας, συμβουλευτικής και δικτύωσης με τις επιχειρήσεις.
Η τελετή της υπογραφής του Mνημονίου θα γίνει σήμερα Δευτέρα 23 Μαΐου και ώρα 18:00 στο κεντρικό αμφιθέατρο στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής και θα ακολουθήσει η πρώτη κοινή εκδήλωση των φορέων, με θέμα «Συνέργειες, πλαίσιο και αντικείμενα συνεργασίας μεταξύ των μονάδων μεταποίησης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και την επόμενη μέρα, Τρίτη 24 Μαΐου και ώρα 18:00 στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, στο ξενοδοχείο Grecotel Astir Egnatia, αίθουσα «Σαμοθράκη».
«Υπάρχουν τα πεδία στο ΔΠΘ τα οποία εντοπίσαμε και μπορούν να αναπτυχθούν συνεργασίες, στο κομμάτι και της πρακτικής άσκησης, αλλά και των διδακτορικών. Μάλιστα περιμένουμε και πρόσκληση από το ΕΣΠΑ για την τεχνολογική ανάπτυξη των Επιχειρήσεων και της εισαγωγής της Μεταποίησης, με την βοήθεια των φοιτητών και την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτουμε το κενό της καινοτομίας, γίνεται η εφαρμογή των καινοτομιών στις επιχειρήσεις μας, βάσει αυτών που εκπονεί το πανεπιστήμιο και αυτόματα δημιουργείται μια άλλη εικόνα προοπτικής της επιχείρησης του τόπου και του πανεπιστημίου», υπογράμμισε ο κ. Γιορδαμλής.
Εξ άλλου ερωτηθείς για το θέμα των συμψηφισμών του 12% του ΟΑΕΔ, το οποίο παρουσιάζει τεράστια καθυστέρηση, καθώς οι υπηρεσιακοί μηχανισμοί, δεν μπορούν να ενσωματώσουν όπως θα έπρεπε ταχύτατα την απόφαση του πρωθυπουργού, για την έναρξη των συμψηφισμών των ωφειλούμενων προς τις επιχειρήσεις από το κράτος και των οφειλών των επιχειρήσεων προς το κράτος. Είμαστε σε αναμονή για την έκδοση της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης-ΚΥΑ- για τους συμψηφισμούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος