Χωρίς ενεργές εστίες η φωτιά στις Σάππες

Σε ύφεση η πυρκαγιά στις Σάππες Ροδόπης. Παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για έλεγχο των σημείων που καπνίζουν, με ρίψεις νερού από τις επίγειες δυνάμεις και με εναέρια μέσα τα δύο πετζετέλ και καναντέρ, από νωρίς το πρωΐ.
Τις ρίψεις τώρα συνεχίζει το ελικόπτερο τύπου καμώφ!–more–>

Δεν κινδύνευσε κανένας άνθρωπος και ιδιωτική περιουσία, καθώς η Πυροσβεστική και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Αυτοδιοίκησης και εθελοντές, τη στιγμή που λόγω του ανέμου που έπνεε η φωτιά στρεφόταν προς τον οικισμό -και μάλιστα οι φλόγες ακούμπησαν σχεδόν τα σπίτια-, έδωσαν τιτάνια μάχη να την απομακρύνουν.

Ωστόσο, ο οικισμός είχε εκκενωθεί προληπτικά και οι κάτοικοι είχαν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία -είχαν, βέβαια, επιστρέψει με εντολή της Αστυνομίας από τις 10.30 χθες το βράδυ.
Ήδη κλιμάκιο από την Θεσσαλονίκη, αρμόδιο για την αντιμετώπιση εμπρησμών, βρίσκεται στην περιοχή και ερευνά τα στοιχεία, καθώς η πυρκαγιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε τρία σημεία και κατέκαυσε πάνω από 500 στρέμματα πευκόφυτης βλάστησης.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να την περιορίσουν, και αξίζει να υπογραμμιστεί ο συντονισμός όλων των φορέων για την προστασία του οικισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ