Χαρούν Μολά: Η Κομοτηνή είναι ιδανική πόλη για μετακίνηση με ποδήλατο

Το δικό του μήνυμα για μετακίνηση χωρίς αυτοκίνητο, με τη χρήση ποδηλάτου, περνά ο Χαρούν Μολά. Ποδηλάτης με πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις, με αφορμή την εβδομάδα κινητικότητας, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (23-9-2021) τόνισε πόσο σημαντικό ρόλο θα μπορούσε να παίξει το ποδήλατο για τις μετακινήσεις των κατοίκων μιας σύγχρονης πόλης.

Όπως είπε, είναι σημαντικό το ποδήλατο να είναι επιλογή των κατοίκων και της Κομοτηνής για μετακίνηση όπως είναι και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. «Θα χαιρόμουν πολύ αν έβλεπα στην Κομοτηνή και στην υπόλοιπη χώρα να μετακινούνται οι κάτοικοι με ποδήλατο, ειδικά στην Κομοτηνή που είναι μια πόλη ιδανική γι’ αυτού του είδους τη μετακίνηση, είναι ισόπεδη πόλη, χωρίς ανηφόρες, με ποδηλατόδρομο και κέντρο πραγματικά στο κέντρο, όπου κι αν μένεις η πλατεία απέχει 2,5 χλμ το πολύ » είπε.

Μάλιστα προέτρεψε οι Κομοτηναίοι να δοκιμάσουν να δώσουν μια ευκαιρία στον εαυτό τους. «Ας δοκιμάσουν να μετακινηθούν με ποδήλατο αυτή την εβδομάδα που είναι θεσμός στην Ευρώπη. Ας δώσουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας, να δούμε τι μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας το ποδήλατο για τις μετακινήσεις μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σταχυολογώντας τα οφέλη στάθηκε στη γυμναστική, στην απόκτηση καλής φυσικής κατάστασης, και στην καλή ψυχολογία, σημειώνοντας ότι στην Κομοτηνή δε χρειάζεται το αυτοκίνητό τόσο όσο νομίζουμε. «Στεναχωριέμαι όταν βλέπω σε ένα αυτοκίνητο ένα άτομο, ίσως αυτός ο οδηγός να μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα ποδήλατο» είπε ο νεαρός ποδηλάτης.

Προέτρεψε μάλιστα να φοράνε κράνος οπωσδήποτε και οι ποδηλάτες. «Το βασικότερο όλων είναι η ασφάλειά μας. Και πρέπει να μην ξεχνάμε ότι και το ποδήλατο είναι όχημα, άρα ισχύει και για το ποδήλατο ο ΚΟΚ. Το ποδήλατο είναι ένα όχημα, όπως είμαστε προσεκτικοί με ένα αυτοκίνητο ή με ένα μηχανάκι και τηρούμε τους κανόνες του ΚΟΚ έτσι πρέπει και όταν είμαστε με το ποδήλατό μας» είπε.
Τέλος, δεν παρέλειψε να καταθέσει την πρότασή του προς τον Δήμο Κομοτηνής να διοργανώνει ετησίως ένα φεστιβάλ γνωριμίας με το ποδήλατο στο οποίο θα παίρνουν μέρος μικροί και μεγάλοι. «Η εβδομάδα κινητικότητας είναι μια ευκαιρία να δούμε ξανά τις μετακινήσεις μας με διαφορετικό τρόπο» κατέληξε ο σπουδαίος ποδηλάτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος