Χάλκινο βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων της ΕΕ για τον e -έλεγχο των παιδικών χαρών

Το Χάλκινο Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων της ΕΕ, που δίνεται κάθε δυο χρόνια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τιμάει επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, που κάνουν “το κάτι παραπάνω” στην προστασία των καταναλωτών και ανεβάζουν τον πήχη για την ασφάλεια των καταναλωτικών προϊόντων σε όλη την ΕΕ κέρδισε η “LUDO PLAYGROUNDS” από την (Ελλάδα).

Όπως δήλωσε σήμερα Πέμπτη στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (30-9-2021) η εκπρόσωπός της εταιρίας, η κα Δήμητρα Αμοιρίδου η εφαρμογή τους έχει καταστήσει τις παιδικές χαρές πιο ασφαλείς με τη χρήση έξυπνης τεχνολογίας που εντοπίζει ζητήματα ασφαλείας. Ήδη όπως τόνισε εφαρμόζεται με επιτυχία πιλοτικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Χάλκινο βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων της ΕΕ για τον e -έλεγχο των παιδικών χαρών«Η εταιρεία μας ασχολείται χρόνια πολλά με την κατασκευή, το εξοπλισμό και τον έλεγχο-συντήρηση των παιδικών χαρών, συντήρηση η οποία είναι υποχρεωτική βάσει του Νόμου» δήλωσε η κα Δήμητρα Αμοιρίδου σημειώνοντας ότι εργάστηκαν πάνω στο κομμάτι της πρόβλεψης των ζημιών, γνωρίζοντας ότι οι Δήμοι που είναι υπεύθυνοι για τις παιδικές χαρές και οι υπάλληλοι τους δεν έχουν το χρόνο να κάνουν τόσο τακτική συντήρηση, όσο απαιτείται. «Σκεφτήκαμε κάποιους αισθητήρες, τους σχεδιάσαμε και δημιουργήσαμε ένα λογισμικό, που συνδέονται και μπορούν και ειδοποιούν για φθορές και ζημιές και προσφέρουν στατιστικά στοιχεία για τις κινήσεις των εξοπλισμών».
Όπως εξήγησε η κα Αμοιρίδου οι παιδικές χαρές έχουν έναν εξοπλισμό σε κίνηση, όχι στατικό, άρα με ζημιές πάντα περισσότερες, δηλαδή για όργανα, όπως :Κούνιες (όλα τα είδη), τραμπάλες, ζωάκια, ελατήρια, αεροδιάδρομοι, τελεφερίκ, μύλοι κ.α.

«Οι παιδικές χαρές οι οποίες συντηρούνται τακτικά κρατιούνται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, αναφέρομαι στη μηνιαία συντήρηση. Σε αυτές που έχουν πάρα πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα ενδεχομένως και δύο φορές το μήνα. Οι παιδικές χαρές που δεν συντηρούνται ασφαλώς έχουν παγίδες, έχουν βλάβες» απάντησε στο ερώτημα για την κατάστασή τους προσθέτοντας πως τα όργανα αυτά δεν είναι φτιαγμένα για να αντέχουν χωρίς συντήρηση. «Μια απλή σύσφιξη, ένα απλό λάδωμα, που είναι απαραίτητο για τη συντήρησή τους, εάν δεν γίνει προκαλεί πολύ μεγάλες ζημιές. Όταν πρώτο-μπαίνουμε σε μια παιδική χαρά που δεν έχει συντηρηθεί καθόλου, υπάρχουν πάρα πολλά που πρέπει να συντηρηθούν όταν όμως η συντήρηση μπαίνει στο πρόγραμμα όλα κρατιούνται σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για την βράβευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημείωσε πως αυτό που εντυπωσίασε και χάρισε το χάλκινο μετάλλιο ήταν ότι συνδυάζουν τη νέα τεχνολογία αυξάνοντας την ασφάλεια μιας ευπαθούς ομάδας όπως είναι τα παιδιά. «Προσαρμόσαμε έναν αισθητήρα πάνω στην «κούνια- φωλιά» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από ΑμεΑ, ο αισθητήρας αυτός φορτίζεται με την ηλιακή ενέργεια , είναι συνδεδεμένος με λογισμικό, το οποίο ο υπεύθυνος της παιδικής χαράς το έχει εγκαταστημένο στον Υπολογιστή του και ανά πάσα στιγμή σε πραγματικό χρόνο μπορεί να δει αν αυτό το όργανο λειτουργεί καλά, καταγράφοντας όλες τις κινήσεις , αν λειτουργεί το κάθισμα προς ποια κατεύθυνση και δίνει σήμα συναγερμού αν κάτι δεν πάει καλά ( αν κάτι έσπασε, φθάρθηκε κ.α.) έτσι μπορεί, χωρίς να έχει ακόμη την τακτική συντήρηση, να παρέμβει ο Δήμος και να διορθώσει το όργανο αυτό πριν γίνει το ατύχημα».
Όσον αφορά στην εφαρμογή του λογισμικού σημείωσε ότι οι δοκιμές γίνονται πιλοτικά σε έναν Δήμο , ενώ οι συζητήσεις γίνονται και με άλλους. «Προσπαθούμε να το βελτιώσουμε και να το αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο γιατί βλέπουμε όντως ότι έχει εφαρμογή η οποία προστατεύει τα παιδιά» είπε η κα Αμοιρίδου.
Τέλος, σημείωσε ότι τα μέλη της Επιτροπής ήταν πάρα πολύ ενθουσιασμένα επιβραβεύοντας την ασφάλεια και την προσπάθεια που δεν επαναπαύτηκε στην πρωτοποριακή ούτως η άλλως Νομολογία και τα υψηλά standar των Ευρωπαϊκών Προτύπων. «Κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για την ασφάλεια των ανθρώπων» κατέληξε η κα Αμοιρίδου δημιουργώντας μας τη βεβαιότητα ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσει το επόμενο εξίσου εντυπωσιακό βήμα.

Info
Το Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων της ΕΕ διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τιμάει επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που κάνουν το κάτι παραπάνω στην προστασία των καταναλωτών και ανεβάζουν τον πήχη για την ασφάλεια των καταναλωτικών προϊόντων σε όλη την ΕΕ. Το Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων της ΕΕ, τη δεύτερη χρονιά απονομής του, ήταν ανοικτό σε επιχειρήσεις από κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία. Μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις από 15 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες υπέβαλαν αιτήσεις. Μετά από έναν έλεγχο επιλεξιμότητας, μια κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων πολιτικής και ασφάλειας επέλεξε τους τελικούς υποψηφίους σε κάθε κατηγορία. Στη συνέχεια, όλοι οι τελικοί υποψήφιοι ελέγχθηκαν σύμφωνα με τα διεθνώς αναγνωρισμένα κριτήρια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Οι νικητές καθορίστηκαν με βάση τέσσερις παράγοντες: την καινοτομία, τον αντίκτυπο, το δυναμικό έμπνευσης και τις διαδικασίες ασφάλειας των προϊόντων της εταιρίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος