Χαλαζόπτωση έπληξε και πάλι Ξάνθη και Ροδόπη

Ξεκίνησε από σήμερα το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να καταγράφει τις ζημιές που προκάλεσε η νέα χαλαζόπτωση του περασμένου Σαββάτου σε Ροδόπη και Ξάνθη.

Χαλαζόπτωση έπληξε και πάλι Ξάνθη και Ροδόπη
Από τις 6 το πρωί σήμερα το κλιμάκιο των Γεωπόνων του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον Δ/ντή, Δημήτρη Πανταζή, βρέθηκε στον οικισμό Βραγιά και Πάσο στη Ροδόπη. Εκεί επλήγησαν βαμβάκι, καπνά, σιτηρά και κηπευτικά. Οι καταστροφές είναι μεγάλες καθώς σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν καρατομήσεις στελεχών των φυτών και κορυφών.
Από αύριο οι παραγωγοί θα μπορούν να προσέρχονται στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ και να δηλώνουν τις ζημιές στις καλλιέργειές τους.

Ο κ. Πανταζής επισκέφθηκε σήμερα και την Ξάνθη, όπου φέτος ο Δήμος Τοπείρου και οι οικισμοί του έχουν μπει στο “μάτι του κυκλώνα” του χαλαζιού, καθώς είναι η τρίτη φορά που σημειώνεται ισχυρή χαλαζόπτωση. Εκεί υπάρχουν και δενδρώδεις καλλιέργειες, με ακτινίδια, οι οποίες επλήγησαν ξανά.

Ο κ. Πανταζής, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, κάλεσε τους παραγωγούς να έλθουν και δηλώσουν τη ζημιά που υπέστησαν από το χαλάζι. Οι εκτιμήσεις ξεκινούν πάντα από το προϊόν που είναι άμεσα σε συγκομιδή, όπως τα σιτηρά. Ο κ. Πανταζής έκανε λόγο για μεγάλη καταστροφή και στους οικισμούς του Δήμου Τοπείρου, ενώ μικρότερης έντασης και έκτασης ήταν το χαλάζι που έπεσε στον νομό Έβρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος