Χ. Τερζίδης: Αναγκαία η επιδότηση της αγοράς πρώτης κατοικίας για τα νέα ζευγάρια στη Θράκη

Μια γενναία πολιτική επιδότησης της αγοράς πρώτης κατοικίας για τα νέα ζευγάρια που αποφασίζουν να ζήσουν στη Θράκη με ευνοϊκότερους όρους από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα ζήτησε, μιλώντας στο www.ertnews.gr, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης, ο κος Χρήστος Τερζίδης.

Όπως είπε σήμερα Παρασκευή 18-11-2022, ίσως, ένα τέτοιο μέτρο να οδηγούσε περισσότερους νέους και νέες να επιλέξουν την περιοχή ως μόνιμο τόπο κατοικίας τους. Παράλληλα, κάλεσε την πολιτεία να μην υπάρχουν ασφυκτικές προϋποθέσεις στην εφαρμογή των πολιτικών που έχουν ήδη ανακοινωθεί για τη στήριξη των νέων ζευγαριών ώστε να καταφέρουν να αποκτήσουν την πρώτη τους κατοικία.

«Λειτουργούν αποτρεπτικά, στερούν την αξιοποίηση από άλλα νέα ζευγάρια που θα είχαν το ενδιαφέρον» είπε για τις προϋποθέσεις που τίθενται. Παράλληλα, σημείωσε πως ευνοϊκά αυτού του είδους πλεονεκτήματα για την περιοχή θα δώσουν και την πολυπόθητη ώθηση στην ανάπτυξη.

Πιο συχνές οι γονικές μεταβιβάσεις στα 110 συμβολαιογραφικά γραφεία της Θράκης
Στα εκατόν δέκα (110) συμβολαιογραφικά γραφεία του Εφετείου Θράκης πιο συχνές είναι την τελευταία περίοδο οι τακτοποιήσεις των μεταβιβάσεων περιουσιών και οι γονικές παροχές. Οι αφορολόγητες δωρεές χρημάτων (για ποσά έως 800.000 ευρώ), αλλά και οι δωρεές ακινήτων για ακίνητα αξίας έως 150.000 ευρώ δημιούργησε μια αύξηση της κινητικότητας ανάφερε ο κος πρόεδρος σημειώνοτας πως ήταν ένα δίκαιο μέτρο. «Για ακίνητο αξίας 150.000 ευρώ δεν κατέβαλε κανείς φορολογία, για 150.000 ευρώ όμως θα έπρεπε να πληρώσει 15.000 ευρώ φόρο αν αποφάσιζε να τα μεταβιβάσει στο παίδί του κι αυτό ήταν άδικο» ανέφερε ως παράδειγμα.

Επιλογή που κερδίζει έδαφος το σύμφωνο συμβίωσης
Αναφερόμενος στα σύμφωνα συμβίωσης τα χαρακτήρισε ως μια από τις επιλογές των νέων ζευγαριών που σιγά – σιγά κερδίζουν έδαφος. «Προτιμώνται συχνότερα από τη στιγμή της Νομοθετικής Ρύθμισης και μετά. Είναι εύκολα, άμεσα και χρήσιμα για εργασιακούς λόγους » ανέφερε.
Τέλος, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης στάθηκε στην ενεργειακή κρίση, που «βάζει φρένο» στις αγορές ακινήτων, όπως είπε: «Είχαν «ζεσταθεί» οι αγορές και οι πωλήσεις κατοικιών ξανά, ωστόσο, η ενεργειακή κρίση «φρέναρε» το ενδιαφέρον».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος