Χ. Τάσσης: Κάλεσμα στην τοπική κοινωνία να στηρίξει το ΔΠΘ και τη Δημόσια Εκπαίδευση

Την ανάγκη περαιτέρω στήριξης του Δ.Π.Θ. επεσήμανε ο Χρύσανθος Τάσσης Επίκουρος Καθηγητής του ΔΠΘ μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (9-2-2022). Απεύθυνε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία να παλέψει για την αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσιας Εκπαίδευσης σημειώνοντας ότι: «Αυτό είναι μια επένδυση στο μέλλον των παιδιών την οποία η κοινωνία θα τη βρει μπροστά της».

Διδάσκοντας στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης, ένα Τμήμα που προήλθε από μια κατάτμηση του παλιού Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, σημείωσε για την εμπειρία της Τηλεκπαίδευσης: «Είχαμε ξεσυνηθίσει τη δια ζώσης διδασκαλία και οι καθηγητές και οι φοιτητές» αναφέροντας ως παράδειγμα πως οι φοιτητές που βρίσκονται τώρα στο 3ο έτος έχουν την εμπειρία ενός μόνο εξαμήνου δια ζώσης. «Το δια ζώσης είναι αναντικατάστατο» τόνισε ο καθηγητής.

Καταθέτοντας την εμπειρία του από την τηλεκπαίδευση την χαρακτήρισε «πρωτόγνωρη» σημειώνοντας πως “η απόσταση δεν βοηθά τη μάθηση”. Ως θετικό χαρακτήρισε την εξοικείωση με τις «νέες τεχνολογίες» αλλά στάθηκε στην ανάγκη να υπάρχουν: «Πολύ καλές υποδομές», «πολύ καλά μηχανήματα», «υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας», «πολύ καλά συστήματα δικτύου».

Μάλιστα κατέθεσε την απορία του για το πόσες οικογένειες έχουν τις κατάλληλες συνθήκες για να παρακολουθήσουν την Τηλεκπαίδευση; «Είναι ζητήματα τα οποία δεν πρέπει να αφήνονται στην τύχη τους από το Υπουργείο και την Κυβέρνηση εάν και εφόσον θέλουμε μια διαδικασία Τηλεκπαίδευσης» είπε ο καθηγητής και χωρίς να διστάσει να πει τα πράγματα με το όνομά τους σημείωσε ενδεικτικά «Στα περισσότερα μαθήματα οι κάμερες ήταν κλειστές από την πλευρά των φοιτητών γιατί το δίκτυο έπεφτε». Για να καταλήξει λέγοντας για την εξ αποστάσεως διδασκαλία: «Δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά χρειάζεται στήριξη, ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση σε ένα πολύ καλό εξοπλισμό και πολύ καλό δίκτυο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος