Χ. Παπαθεοδώρου: Το νέο λογότυπο της Περιφέρειας Αν. Μ.Θ. να είναι πρόταση κοινής αποδοχής

Θα μπορούσε η Νίκη της Σαμοθράκης να αποτελέσει το Λογότυπο της Περιφέρειας αν.Μ.Θ.; Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, ο κος Δ.Πέτροβιτς είχε καταθέσει μια σχετική πρόταση, δηλαδή να αντικατασταθεί το Λογότυπο της Περιφέρειας με το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης ανοίγοντας έτσι μια συζήτηση για το έμβλημα που θα μπορούσε να αποτελέσει το κατάλληλο λογότυπο της Περιφέρειας.

«Είναι ένα άγαλμα ευρέως γνωστό το οποίο έχει και κάποια τοπικά χαρακτηριστικά. Στο ΠΣ το οποίο είχε γίνει πριν από έξι – εφτά μήνες και πρώτη φορά συζητήθηκε το θέμα είχαμε αποφασίσει να προχωρήσουμε σε μια διαδικασία διαβούλευσης η οποία όμως δεν θα την χαρακτήριζα απολύτως επιτυχή. Δεν κατατέθηκαν πολλές προτάσεις και το θέμα παρέμεινε στάσιμο, δεν προχώρησε καθόλου» ανέφερε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (31-3-2022) ο πρόεδρος του Π/Σ αν.Μ.Θ., ο κος Χρήστος Παπαθεοδώρου. Κάνοντας μάλιστα ένα πιο αποφασιστικό βήμα καλεί όλους και όλες να καταθέσουν τη δική τους ιδέα.
«Στην τελευταία συνεδρίαση καταλήξαμε στο ότι θα πρέπει να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα στο κομμάτι αυτής της διαβούλευσης προκειμένου να κατατεθούν όσο το δυνατόν περισσότερες προτάσεις από οποιονδήποτε , όχι μόνο από τους θεσμικούς φορείς του τόπου, αλλά και από συλλογικότητες , από σωματεία ή και από πολίτες οι οποίοι μπορούν να έχουν μια ιδέα» είπε ο κος Παπαθεοδώρου. Έτσι, πολίτες, φορείς, σωματεία, σύλλογοι θα μπορούν να καταθέσουν είτε ηλεκτρονικά, είτε σε φυσικό αρχείο την ιδέα τους για το τι είδους λογότυπο θα ήθελε να έχει η Περιφέρεια αν.Μ.θ. σε περίπτωση που αποφασιστεί ότι θα αντικατασταθεί το υπάρχον. «Δεν είναι απαραίτητο ότι θα αντικατασταθεί, γι αυτό θα κρίνει το Π.Σ.» διευκρινίζει και παραδέχεται πως προφανώς δεν είναι το μείζον πρόβλημα της Περιφέρειας το λογότυπο, «αλλά», όπως σωστά αναφέρει, «κι αυτό ακόμη έχει τους δικούς του συμβολισμούς. Καλό είναι εφόσον ανοίγει το Θέμα να συζητηθεί».
Αφού κατατεθούν οι προτάσεις, θα σταλούν σε όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους και όλο το σώμα θα γνωρίζει ποιες κατατέθηκαν. «Είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε συμβούλου να υιοθετήσει την άλφα ή βήτα πρόταση και να την φέρει με εισήγηση στο ΠΣ του Μαϊου» είπε ο κος Παπαθεοδώρου και διευκρίνισε «Ζητάμε την ιδέα τους, όχι γραφιστική δουλειά, όχι κάποιο συγκεκριμένο γράφημα».
Παράλληλα, έχοντας την εμπειρία των συνεδριάσεων σημείωσε « Δεν θα πρέπει να μπούμε σε μια διαδικασία που θα διχάσει το σώμα. Υπάρχει ο κίνδυνος, σε όλες τις περιπτώσεις συμβαίνει αυτό, ο καθένας να υποστηρίζει έμβλημα από τον τόπο του, η Περιφέρεια μας έχει αρκετά σύμβολα με σπουδαία ιστορική και λαογραφική αξία. Οπότε , σίγουρα θα υπάρχουν αρκετές προτάσεις, το ζήτημα είναι να βρούμε μια πρόταση κοινής αποδοχής η οποία θα αναδείξει το σύνολο της Περιφέρειας. Μια πρόταση που θα υπηρετεί την ενδοπεριφερειακή συνείδηση την οποία τόσες φορές επικαλούμαστε και για την οποία θα πρέπει να παλεύουμε. Θα πρέπει να είναι μια ενωτική διαδικασία, το όποιο λογότυπο προκύψει να μην διχάσει το σώμα, αλλά να το ενώσει».Γνωστοποίησε την ελπίδα πως η ιδέα που θα επικρατήσει θα έχει και την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Ο ίδιος πάντως δηλώνει προβληματισμένος για το αν πρέπει να καταθέσει πρόταση ή όχι γιατί έχει την ευθύνη γι αυτή την διαδικασία.
Τα βήματα που θα ακολουθηθούν είναι: Να κατατεθούν ιδέες, να γνωστοποιηθούν στους Π/Σ, τρεις εκ των προτάσεων θα γίνουν εισηγήσεις. Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα αποφασίσει ποια εισήγηση υπηρετεί καλύτερα την αρχική ιδέα. «Μετά θα προκηρυχθεί διαγωνισμός, θα ζητάμε από τους γραφίστες να καταθέσουν προτάσεις. Θα υπάρχει δηλαδή μια διαγωνιστική διαδικασία γιατί κανένα έμβλημα δεν αποδίδεται από όλους με τον ίδιο τρόπο»κατέληξε ο πρόεδρος του Π/Σ αν.Μ.Θ με την προσδοκία ότι αυτή τη φορά η προσπάθεια εντοπισμού του Λογότυπου της Περιφέρειας αν.Μ.Θ. θα αγκαλιαστεί με μεγαλύτερο ενθουσιασμό από όλους και όλες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος