Χ. Παπαθεοδώρου: Καλύπτουν ουσιαστικές ανάγκες οι συμβασιούχοι για την covid 19 της Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Στο πλευρό των 13 συμβασιούχων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου covid 19 της ΠΑΜΘ, που ζητούν παράταση της σύμβασης τους ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου και η Περιφερειακή Αρχή, όπως τόνισε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Το θέμα θα συζητηθεί στην ερχόμενη συνεδρίαση του ΠΣ με την εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής να είναι θετική ως προς την παραμονή τους.

Ειδικότερα, μιλώντας σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» εξήγησε πως είχαν προσληφθεί με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που είχε δημιουργήσει ο Covid. Αυτές οι συμβάσεις των ανθρώπων αυτών σε ΟΤΑ και του 1ου και του 2ου Βαθμού, είχαν μέγιστη διάρκεια τους 24 μήνες και δεν προσλήφθηκαν όλοι την ίδια μέρα.

«Οι συμβασιούχοι αυτοί σε Πανελλήνιο Επίπεδο είναι πάρα πολλοί» είπε ο κος Παπαθεοδώρου και σημείωσε ότι σε επίπεδο Περιφέρειας αν.Μ.Θ. απασχολούνται 13 άτομα, κυρίως, όμως, οι συμβασιούχοι που απασχολούνται σε δήμους βγάζουν σχεδόν όλο το πρόγραμμα της καθαριότητας. «Οι άνθρωποι αυτοί ενώ προσλήφθηκαν με μέγιστη διάρκεια τους 24 μήνες, οι μήνες αυτοί δεν έχουν συμπληρωθεί και σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού, τους έχει δοθεί μια παράταση μέχρι και τις 31 Μαΐου. Και μετά κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει. Επειδή καλύπτουν ουσιαστικές ανάγκες και η παρουσία τους πολλές φορές κρίνεται επιτακτική για την εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ η ίδια η ΕΝ.ΠΕ., στο τελευταίο Δ.Σ. στις 6 Μαΐου προώθησε μια σχετική θετική πρωτοβουλία προς την Κυβέρνηση ζητώντας την παραμονή των ανθρώπων αυτών μέχρι την συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των 24 μηνών».

Σε ό,τι αφορά στο πολιτικό σκέλος όπως τόνισε ο κος Παπαθεοδώρου η Περιφερειακή Αρχή είναι υπέρ της παράτασης τους καθώς γνωρίζουν καλά πως καλύπτουν ουσιαστικές ανάγκες στην Περιφερειακή Διοίκηση. «Θα ήταν απαραίτητη η παρουσία τους και τη θέλουμε» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι: «Οι ΟΤΑ και ιδιαίτερα οι Περιφέρειες αντιμετωπίζουν το θέμα της υποστελέχωσης, πάσχουν από έλλειψη προσωπικού».

Μάλιστα κάνοντας ένα ακόμη βήμα αποκάλυψε πως, όπως έκανε η ΕΝ.ΠΕ., έτσι και το ΠΣ αν.Μ.Θ. θα προτείνει την εξάντληση της θητείας των ανθρώπων αυτών. Η τελευταία δήλωση του αρμόδιου Υπουργού πάντως, έκανε λόγο για παραμονή τους μέχρι τις 31 -5 -2022 για όλους ανεξαρτήτως του πότε έχουν προσληφθεί. Σημείωσε επίσης ότι ήδη συμβασιούχοι ΟΤΑ 1ου και 2ου Βαθμού προσφεύγουν στα Δικαστήρια με αντίστοιχες προσφυγές για να επιδιώξουν και την ανανέωση των συμβάσεων τους και την μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος