Χ. Κυριακούση: Στην Κομοτηνή υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά διαμερισμάτων προς ενοικίαση από την ζήτηση

Τιμές από 200 έως 300 ευρώ και επάρκεια διαμερισμάτων θα συναντήσουν γονείς και φοιτητές (νεοεισερχόμενοι και παλαιοί) του ΔΠΘ ερχόμενοι στην Κομοτηνή. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων, την κα Χρύσα Κυριακούση η προσφορά τα τελευταία χρόνια ξεπερνά τη ζήτηση. Γι αυτό το λόγο όποιος θέλει να ενοικιάσει το σπίτι του, όπως τονίζει στο www.ertnews.gr , “δεν θα πρέπει να ανεβάσει την τιμή”.

Χ. Κυριακούση: Στην Κομοτηνή υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά διαμερισμάτων προς ενοικίαση από την ζήτηση
Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων, Χρύσα Κυριακούση

Το μεγάλο «κύμα» υποψηφίων ενοικιαστών προβλέπεται να αφιχθεί στην πόλη το δίμηνο Αύγουστο και Σεπτέμβριο, με αρχή την επόμενη εβδομάδα. «Τα σπίτια είναι περισσότερα από τη ζήτηση που σημειώνεται. Συνήθως νοικιάζονται τα πιο καλά και τα υπόλοιπα μένουν » δηλώνει η κα Κυριακούση και μιλά για ιδιοκτήτες που μένουν παραπονούμενοι σταθερά τα τελευταία χρόνια, όπως αυτοί που διαθέτουν προς ενοικίαση κατοικίες σε περιοχές σαν του Σταθμού, του Νοσοκομείου, της Πλάκας, των Στρατώνων.

Πρόταση του Συλλόγου προς το Δήμο, αλλά και αρκετών μεμονωμένων ιδιοκτητών ακινήτων, είναι η λειτουργία αστικής γραμμής, επιδοτούμενης, που θα εξυπηρετεί αυτές τις απομακρυσμένες γειτονιές. Μια αστική γραμμή που θα μεταφέρει φοιτητές από: Κουρτίδου, Ζυμβρακάκη, Σισμάνογλου, Λεοφόρο Ηρώων, Αγία Βαρβάρα, Στρατώνες , Εγνατία – Πανεπιστήμιο και αντιστρόφως. «Μια τέτοια κίνηση θα έβγαζε από τη δύσκολη θέση πολλούς συνδημότες μας ιδιοκτήτες που ειδικά φέτος με την πανδημία, την ενεργειακή κρίση, τις επιπτώσεις του πολέμου, τις ανατιμήσεις προϊόντων, τη μείωση των εισοδημάτων κάποιων οικογενειών το άγχος να βρουν ενοικιαστή θα είναι μεγαλύτερο» είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων τονίζοντας ότι η λειτουργία μιας τέτοιας γραμμής θα “συνέβαλε στην ομαλή ανάπτυξη της πόλης. Σε μια περίοδο μάλιστα  που δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που επιλέγουν να μείνουν σε ξενοδοχείο, να συγκατοικήσουν ή να μην έρθουν καθόλου στην Κομοτηνή”.

Ο κανόνας στις τιμές ενοικίασης θα είναι από 200 έως 300 ευρώ. Οι εξαιρέσεις που θα αφορούν λίγα σπίτια (20 το πολύ διαμερίσματα ) θα κυμαίνονται στα 350 και κάποια λιγότερο ακριβά θα ενοικιάζονται προς 320 ευρώ.
«Όσο πιο γρήγορα έρθει κανείς, τόσο καλύτερα σπίτια θα βρει» συμβουλεύει η κα Κυριακούση σπεύδοντας να διαβεβαιώσει ότι «χωρίς σπίτι δεν θα μείνει κανείς ενδιαφερόμενος/η».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος