Χ. Κυριακούση: Μειώσεις ή στα ίδια με πέρσι ποσά ο ΕΝΦΙΑ για το 80% της Ροδόπης

«Περιμέναμε την αλλαγή του ΈΝΦΙΑ με ελπίδα. Κατά ένα μέρος δικαιώθηκε αυτή η προσδοκία καθώς το 80% των ιδιοκτητών είδαμε μειώσεις» δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Ροδόπης, η κα Χρύσα Κυριακούση μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (09-6-2022) . Χαρακτήρισε τις μειώσεις αυτές «ελάχιστες» και πρόσθεσε πως κάποιοι έμειναν «στα ίδια ποσά», όπως και τα προηγούμενα χρόνια. «Αυτό είναι θετικό» είπε.

Σύμφωνα με την κα Κυριακούση δεν έλειψαν και αυτοί οι οποίοι επιβαρύνθηκαν. Πρόκειται, όπως είπε, για μια «μικρή μερίδα ιδιοκτητών», οι οποίοι, σύμφωνα με την πρόεδρο, «έχουν ακίνητα μεγάλης αξίας» σημειώνοντας ότι «επιβαρύνθηκαν την ελάφρυνση όλων των υπολοίπων ημών».

Χ. Κυριακούση: Μειώσεις ή στα ίδια με πέρσι ποσά ο ΕΝΦΙΑ για το 80% της Ροδόπης
Χ.Κυριακούση

Μιλώντας για τη Ροδόπη σημείωσε ότι δεν κατέγραψε διαμαρτυρίες «γιατί», όπως είπε, «δεν νομίζω να έχουμε ιδιοκτήτες με τόσο υψηλές αξίες ακινήτων στα χέρια τους. Αυτοί που διαμαρτύρονται έχουν ακίνητα με αντικειμενικές αξίες πάνω από 4.500 ευρώ το τ.μ , όντως μεγάλες αξίες. Ακίνητα που ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ. Περιουσία που ξεπερνά τα 500.000 ευρώ».

Μάλιστα σε αυτό το σημείο έκανε λόγο για «αντίλογο» από την πλευρά αυτής της μικρής μειοψηφίας που διαμαρτύρεται και λέει ότι; «ένας φόρος, όταν επιβάλλεται θα πρέπει να είναι δίκαιος, ως προς όλους και σωστά, ορθά κατανεμημένος».
«Ο αντίλογος είναι: «Εγώ θα πληρώσω τα 400 εκ. που θέλει να βρει η πολιτεία για να φανεί καλή;» Όλο θα το σηκώσει το 6 με 7% των ιδιοκτητών για να ευνοηθούμε οι υπόλοιποι; Κι αυτό, αν το εξετάσει κάποιος λογικά, είναι άδικο» είπε σημειώνοντας: «Επομένως, ο φόρος πρέπει να είναι δίκαιος, η αλήθεια είναι την περιοχή μας δεν την αγγίζουν αυτές οι διαμαρτυρίες».
Μάλιστα προέτρεψε, στις περιπτώσεις εκείνες που οι διαφοροποιήσεις είναι μεγάλες έως σήμερα, 10 Ιουνίου, να προσφύγουν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και να καταθέσουν την δικοφανή προσφυγή διασφαλίζοντας το δικαίωμά τους για τα διοικητικά δικαστήρια. «Μπορεί να έχουμε και κάποιους συμπολίτες μας οι οποίοι θα έχουν πρόβλημα έχοντας ακίνητα σε διάφορα νησιά» πρόσθεσε.
Μια ακόμη υποχρέωση που «τρέχει» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου να δηλώσουν τα αδήλωτα τετραγωνικά, όσοι έχουν ξεχάσει να το κάνουν. Επίσης, μέχρι τις 15 Ιουλίου είναι η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων στη δασική υπηρεσία δηλώσεων για τα δασικά ακίνητα.
Τέλος, αναφερόμενη στις δηλώσεις Covid σημείωσε ότι οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να αθροίσουν μόνο τα ποσά τα οποία εισέπραξαν από τους ενοικιαστές και όχι από το κράτος. «Γιατί», όπως είπε, «από το κράτος είναι αφορολόγητα κι ακατάσχετα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος